8

Black Belt Summer Course

Wil u écht leveren wat de klant vraagt en statistiek met creativiteit combineren om dit te bereiken? Hebt u de ambitie om een groot gedeelte van uw tijd te werken aan projecten om processen beter te laten presteren? Maar... laat uw agenda het niet toe om 3 tot 4 maanden te studeren voor de Black Belt certificering? Dan is de Summer Course Black Belt wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Summer Course training

  Met deze training behaalt u op de snelste manier uw Lean Six Sigma Black Belt dienstverlening theoriecertificaat. De training wordt verzorgd op een landelijke locatie waar u zeer ontspannen kunt werken aan uw vaardigheden rond procesverbetering. In totaal zijn er slechts 10 plekken beschikbaar voor deze training.
  Wilt u zich in de zomer laten bijscholen en geen tijd verliezen gedurende de piekperiodes voor en na de zomer? Dan is deze Summer Course absoluut een aanrader.

  De Lean Six Sigma Black Belt training

  Een Lean Six Sigma Black Belt is een expert die projectmatig processen optimaliseert. Door het continu verhogen van de kwaliteit en snelheid van een proces, verbetert de klanttevredenheid. Zo blijft een organisatie concurrerend en gezond. Experts die de Lean Six Sigma methodiek beheersen zijn daarom van onschatbare waarde voor organisaties. Deze Lean Six Sigma Black Belt training van The Lean Six Sigma Company maakt u deze methodieken eigen.

  Gedurende de Lean Six Sigma Black Belt training wordt er hoofdzakelijk ingegaan op drie onderwerpen. Het selecteren van de juiste verbeterprojecten. Een structuur om deze verbeterprojecten, met een team, uit te voeren. En tot slot technieken om met data en analyses het maximale uit het proces te halen. De onderwerpen worden zodanig praktisch behandeld dat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

  Een goede Black Belt is in staat om afdelingen te mobiliseren en is ook de raadgever voor het management op gebied van kwaliteitsmanagement. Met een Lean Six Sigma Black Belt training werkt u daarom zowel aan uw analytische vaardigheden alsook uw organisatorische vaardigheden.

  Het volledige programma en de lijst met competenties vindt u terug in onze studiegids.

  Black Belt Summer Course

  De meest gekozen Lean Six Sigma training in crash course formaat

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 1304 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Black Belt Summer Course een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De Lean Six Sigma Black Belt Summer Course training is een praktijktraining. De training bestaat uit 8 dagen theorie en aanvullend desgewenst een begeleide praktijkopdracht in de eigen werkomgeving.

  De Summer Course wordt 1 keer per jaar georganiseerd. De training is vrij intensief en zal extra energie vragen van u. Daarom kiezen we voor deze training voor een rustige en inspirerende omgeving. Vraag de studiegids aan als u meer wilt weten over de studiebelasting, het gedetailleerde programma, de doelgroep en opzet van de training.

  Doordat de training wordt verzorgd op het unieke landgoed “Heerlijckyt van Elsmeren” zijn er mogelijkheden om na de training te ontspannen.
  Op het domein zijn er eveneens mogelijkheden tot overnachting. Dit werd evenwel niet inbegrepen in het arrangement.

  Hieronder vindt u praktische informatie over het programma op hoofdlijnen, de prijs en startdata.

  Het theoriegedeelte van de lean six sigma black belt training bestaat uit een 2-daagse Lean module en een 6-daagse Six Sigma module.

  Naast de theorie dient u het geleerde in de praktijk toe te passen en een verbeterproject tot een goed einde te brengen. Bij de intake van de opdracht beoordeelt de Master Black Belt of uw project geschikt is. De criteria waarop de uitvoering van de praktijkopdracht wordt beoordeeld zijn gebaseerd op de internationale standaarden.

  Deel 1 - Lean Thinking

  2 daagse training over de Lean technieken met onderwerpen als:

  • 5 principes van Womack
  • 7 verspillingen
  • Value Stream Mapping
  • Verscheidende verbetertechnieken

  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad doorheen de training loopt. 

  Deel 2 - Six Sigma

  De volgende 6 dagen gaan dieper in op de Six Sigma projectstructuur en bijbehorende technieken. In hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergrond Six Sigma
  • Define fase. Het selecteren van een project en vaststellen van de klantwens
  • Basis statistiek
  • Measure fase. Vaststellen en met van invloedsfactoren
  • Analyse fase. Vinden van grondoorzaken en analyseren van data
  • Hypothese testen
  • Improve fase. Oplossingen generen en uitvoeren van een pilot
  • Control fase. Controle plan opstellen en project afsluiting

   

  Deel 3 - De praktijkopdracht

  Na theorie volgt de praktijkopdracht. Onder begeleiding van een Master Black Belt voert u deze opdracht uit met als eindresultaat een geoptimaliseerd proces volgens de Lean Six Sigma methode. Een project levert typisch tussen de €50.000 en €500.000 besparing op.Lees meer over de praktijkopdracht of neem contact met ons op als u vragen heeft.

  All in prijzen exclusief BTW

  Lean Six Sigma Black Belt training voor de dienstverlening inclusief praktijkcertificering: €5.445,-

  Training zonder praktijkcertificering: €4.445,-

  KMO portefeuille
  The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener
  voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als KMO tot
  40% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse
  overheid. 

  8 dagen theorie
  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (USB-stick met slides, handboeken en oefenmateriaal)
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Examen
  • Theorie certificering
  • Minitab licentie trial versie

  Praktijkcertificering
  Inclusief:

  • 10 uur coaching door uw Master Black belt
  • Project templates
  • Project beoordeling door 2 Master Black Belts 
  • Praktijkcertificering

  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen
  • Volledige Minitab licentie

  Startdata, locatie, trainingsdata

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.