Black Belt – Summer Course

Wil u écht leveren wat de klant vraagt en statistiek met creativiteit combineren om dit te bereiken? Hebt u de ambitie om een groot gedeelte van uw tijd te werken aan projecten om processen beter te laten presteren? Maar... laat uw agenda het niet toe om 3 tot 4 maanden te studeren voor de Black Belt certificering? Dan is de Summer Course Black Belt wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Summer Course training

  Met deze training behaalt u op de snelste manier uw Lean Six Sigma Black Belt dienstverlening theoriecertificaat. De training wordt verzorgd op een landelijke locatie waar u zeer ontspannen kunt werken aan uw vaardigheden rond procesverbetering. In totaal zijn er slechts 12 plekken beschikbaar voor deze training.
  Wilt u zich in de zomer laten bijscholen en geen tijd verliezen gedurende de piekperiodes voor en na de zomer? Dan is deze Summer Course absoluut een aanrader.

  De Lean Six Sigma Black Belt training

  Een Lean Six Sigma Black Belt is een expert die projectmatig processen optimaliseert. Door het continu verhogen van de kwaliteit en snelheid van een proces, verbetert de klanttevredenheid. Zo blijft een organisatie concurrerend en gezond. Experts die de Lean Six Sigma methodiek beheersen zijn daarom van onschatbare waarde voor organisaties. Deze Lean Six Sigma Black Belt training van The Lean Six Sigma Company maakt u deze methodieken eigen.

  Gedurende de Lean Six Sigma Black Belt training wordt er hoofdzakelijk ingegaan op drie onderwerpen. Het selecteren van de juiste verbeterprojecten. Een structuur om deze verbeterprojecten, met een team, uit te voeren. En tot slot technieken om met data en analyses het maximale uit het proces te halen. De onderwerpen worden zodanig praktisch behandeld dat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

  Een goede Black Belt is in staat om afdelingen te mobiliseren en is ook de raadgever voor het management op gebied van kwaliteitsmanagement. Met een Lean Six Sigma Black Belt training werkt u daarom zowel aan uw analytische vaardigheden alsook uw organisatorische vaardigheden.

  Het volledige programma en de lijst met competenties vindt u terug in onze studiegids.

  Black Belt – Summer Course

  De acht- of tiendaagse Black Belt-opleiding in een sneltempo

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 1304 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Black Belt – Summer Course een score van 9 uit 10.
  Black Belt – Industrie

  De tiendaagse Lean Six Sigma-opleiding voor de industriesector

  Klik hier voor alle trainingsdata!

  Praktische Informatie

  De Lean Six Sigma Black Belt Summer Course training is een praktijktraining. De training bestaat uit 8 dagen theorie en aanvullend desgewenst een begeleide praktijkopdracht in de eigen werkomgeving.

  De Summer Course wordt 1 keer per jaar georganiseerd. De training is vrij intensief en zal extra energie vragen van u. Daarom kiezen we voor deze training voor een rustige en inspirerende omgeving. Vraag de studiegids aan als u meer wilt weten over de studiebelasting, het gedetailleerde programma, de doelgroep en opzet van de training.

  Hieronder vindt u praktische informatie over het programma op hoofdlijnen, de prijs en startdata.

  Download onze studiegids

  Het theoriegedeelte van de lean six sigma black belt training bestaat uit een 2-daagse Lean module en een 6-daagse Six Sigma module.

  Naast de theorie dient u het geleerde in de praktijk toe te passen en een verbeterproject tot een goed einde te brengen. Bij de intake van de opdracht beoordeelt de Master Black Belt of uw project geschikt is. De criteria waarop de uitvoering van de praktijkopdracht wordt beoordeeld zijn gebaseerd op de internationale standaarden.

  Deel 1 - Lean Thinking

  2 daagse training over de Lean technieken met onderwerpen als:

  • 5 principes van Womack
  • 7 verspillingen
  • Value Stream Mapping
  • Verscheidende verbetertechnieken

  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad doorheen de training loopt. 

  Deel 2 - Six Sigma

  De volgende 6 dagen gaan dieper in op de Six Sigma projectstructuur en bijbehorende technieken. In hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergrond Six Sigma
  • Define fase. Het selecteren van een project en vaststellen van de klantwens
  • Basis statistiek
  • Measure fase. Vaststellen en met van invloedsfactoren
  • Analyse fase. Vinden van grondoorzaken en analyseren van data
  • Hypothese testen
  • Improve fase. Oplossingen generen en uitvoeren van een pilot
  • Control fase. Controle plan opstellen en project afsluiting

   

  Deel 3 - De praktijkopdracht

  Na theorie volgt de praktijkopdracht. Onder begeleiding van een Master Black Belt voert u deze opdracht uit met als eindresultaat een geoptimaliseerd proces volgens de Lean Six Sigma methode. Een project levert typisch tussen de €50.000 en €500.000 besparing op.Lees meer over de praktijkopdracht of neem contact met ons op als u vragen heeft.

  All in prijzen exclusief BTW

  Lean Six Sigma Black Belt training voor de dienstverlening inclusief praktijkcertificering: €5.445,-

  Training zonder praktijkcertificering: €4.445,-

  Vlaanderen: KMO portefeuille
  The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als kleine onderneming tot 30% of als middelgrote onderneming tot 20% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse overheid

  Brussels hoofdstedelijk gewest: opleidingssteun
  Bent u zelfstandige of KMO en behoort uw activiteit tot de ondersteunde sectoren? Als dusdanig kan u tot 50% van de opleiding laten subsidiëren door het Brussels hoofdstedelijk gewest

  8 dagen theorie
  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (USB-stick met slides, handboeken en oefenmateriaal)
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Examen
  • Theorie certificering
  • Minitab licentie trial versie

  Praktijkcertificering
  Inclusief:

  • 10 uur coaching door uw Master Black belt
  • Project templates
  • Project beoordeling door 2 Master Black Belts 
  • Praktijkcertificering

  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen
  • Volledige Minitab licentie

  Data en locaties

  Inschrijvingen

  ISO18404

  Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

  De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

  Achtergrond van de ISO-standaard
  Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

  Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

  Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

  Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

  De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

  Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

  Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

  Een programma op maat

  In-company

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

  Meer informatieHulp nodig?