De week van Frederik Waeckens

Al sinds 2011 ben ik als zaakvoerder en trainer werkzaam bij de The Lean Six Sigma Company België. Nadat ik daarvoor een aantal jaren ervaringen heb opgedaan bij Dredging International, Umicore, Todini, Total en Jacobs zet ik me nu dagelijks in voor continue verbetering. Met een grote dosis passie en enthousiasme geef ik vorm aan The Lean Six Sigma Company in België. In deze blog laat ik je graag zien hoe mijn week bij The Lean Six Sigma Company eruit ziet.

Maandag 28 augustus

De week begint met een inspirerende in-company training. In de ochtend gaan de cursisten aan de slag met de Lego Game. Dit is een mini Kaizen Event. Deze methodiek geeft een goede impressie over wat Lean kan betekenen voor een organisatie. In mijn ogen kunnen cursisten het meest effectief leren wanneer ze dit zelf kunnen ervaren. Dit ervaringsgericht leren integreer ik in elke opleiding. Na de training werk ik in de namiddag ook nog de boekhouding bij, zodat deze weer up to date is.

Dinsdag 29 augustus

In de ochtend bereid ik samen met een collega een in-company training voor die we binnenkort in Parijs zullen geven. Dit levert het nodige vertaalwerk op en vergt dus veel voorbereiding. Met The Lean Six Sigma Company België naar Frankrijk trekken is een enorme uitdaging! Gelukkig hebben we al heel wat ervaring in Wallonië, waardoor de taal geen barrière vormt. In de namiddag heb ik overleg met mijn collega’s over onze administratieve processen. We bespreken de nieuwe aanmeldingen en de opvolging van eerdere aanmeldingen. Dit doen we aan de hand van het verbeterbord dat op kantoor de dagelijkse leidraad van onze activiteiten vormt.

Woensdag 30 augustus

Vandaag ben ik op het hoofdkantoor van The Lean Six Sigma Company in Nederland. In de ochtend maak ik samen met Rijk Schildmeijer een plan van aanpak over hoe we de ISO-accreditatie kunnen behalen. In de namiddag bekijk ik samen met Tom Lindsen, de marketingmanager van The Lean Six Sigma Company, hoe we de online vindbaarheid in Wallonië kunnen verbeteren. Het actieplan is opgesteld, ik ben erg benieuwd naar de resultaten hiervan!

Donderdag 31 augustus

In de ochtend geef ik weer een training aan een nieuwe groep cursisten. Hier komt opnieuw een awareness game in voor. De cursisten zijn erg tevreden. Dit geeft mij extra energie om deze groep te kunnen inspireren over de Lean methodieken en filosofie. In de namiddag staat er een sollicitatiegesprek op de planning in Gent. Dit gesprek voer ik met een nieuwe tweetalige kandidaat-trainer. We zijn immers continu op zoek naar gemotiveerde professionals om ons team te versterken. ‘s Avonds word ik verwacht op de Arteveldehogeschool. Toekomstige cursisten krijgen hier meer info over de Postgraduaat Lean Six Sigma Black Belt opleiding, die binnenkort opnieuw van start gaat.

Vrijdag 1 september

Op vrijdag verwerk ik die zaken met hoge prioriteit die voor het einde van de week nog afgerond moeten zijn. Zo zorg ik ervoor dat alles in orde is voordat de werkweek wordt afgesloten. Lopen de inschrijvingen voor onze opleidingen? Zijn alle facturen betaald? Staan alle trainers voor de komende week paraat? Geven we nog steeds de meest recente informatie op onze website en social media? Pas als ik ook nog die nieuwe trainingslocatie heb gevonden, kan het weekend starten. Tijd om even te onthaasten, hoewel mijn brein blijft doordenken op de nieuwe ideeën van de  week natuurlijk!