Onze maatregelen tegen het coronavirus

Gezien de verreikende consequenties van de verspreiding van het coronavirus, zien wij ons ook genoodzaakt een concrete vertaling te maken naar onze activiteiten. Over de hele wereld heen, moedigen overheden en zorginstanties momenteel aan tot sociale isolatie en thuiswerk als oplossingen om deze pandemie zo snel en veilig mogelijk aan te pakken. Als internationaal opleidingsinstituut willen wij hier graag onze bijdrage aan leveren door onderwijs op afstand te faciliteren.

Classroom-opleidingen

Alle classroom-opleidingen vanaf december 2021 worden omgeboekt naar Virtual Learning. Voor de opleidingen die via open inschrijving verliepen, voorzien we verschillende alternatieve oplossingen via het online opleidingsaanbod. Alle deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Online opleidingsaanbod

We bieden onze populairste opleidingen ook aan via een online leerplatform. De Lean Practitioner, Green Belt en Black Belt-opleidingen zijn al even beschikbaar via Virtual Learning. Op deze manier kunnen we de komende periode onze opleidingen gedeeltelijk hernemen terwijl we de maatregelen omtrent social distancing / lockdown kunnen respecteren.

1-op-1-sessies

1-op-1-sessies met coaches in functie van praktijkopdrachten kunnen blijven doorgaan op voorwaarde dat deze sessies telefonisch of virtueel (bv. Microsoft Teams, Zoom…) gebeuren. The Lean Six Sigma Company Belgium staat – gezien de makkelijke haalbaarheid om dit digitaal te laten verlopen – voorlopig geen enkele fysieke 1-op-1 meeting toe, zowel uit veiligheidsoverwegingen voor de deelnemer, als voor ons eigen personeel.

Certificering

Het is niet mogelijk een certificaat te behalen enkel en alleen via de online opleiding. De interactieve onderdelen zoals de verschillende simulaties en oefeningen die we aanbieden achten wij van cruciaal belang voor het leerproces. Bij Virtual Learning maken deze sessies integraal deel uit van het virtuele programma.

Coronabarometer

Het spreekt voor zich dat iedereen deze situatie op een andere manier beleeft en net daarom vinden wij het als bedrijf heel erg belangrijk om naar onze klanten te luisteren. Hiervoor hebben we de coronabarometer in het leven geroepen: een online survey waarin we vragen stellen met betrekking tot opleidingen gedurende de coronacrisis. Op deze manier houden we de voeling met onze klant aan en kunnen we bijhorende wensen scherp stellen.

Veiligheidsmaatregelen

In functie van de classroom-opleidingen werden uitgebreide veiligheidsmaatregelen opgesteld die garanderen dat zowel wij, trainers, locaties, als deelnemers op een veilige en verantwoordde manier handelen. Deze maatregelen zijn vandaag minder relevant, maar blijven natuurlijk gelden voor bijvoorbeeld de groepsessies en examens die in de toekomst kunnen plaatsvinden als onderdeel van het online opleidingsaanbod.

Relevante Blogs

Om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het thuiswerken in een digitale werkomgeving, werd een reeks blogberichten uitgewerkt om te faciliteren bij het in stand houden van verbeterprojecten en -initiatieven. Naast concrete toepassingen van de Lean Six Sigma-methodieken in deze crisistijd, evalueren we ook heel wat nuttige tools om je verder op weg te helpen.

Customer Support

Ondanks de verschillende restricties, blijft het customer care-team zich dagelijks inzetten, hetzij via telewerk, om een zo goed mogelijke service te blijven verlenen. We blijven zoals gewoonlijk van maandag tot vrijdag beschikbaar tijdens de kantooruren, zowel telefonisch, als per e-mail. Bij vragen over opleidingen of onze maatregelen, kan je dus nog steeds terecht bij onze medewerkers.

We blijven je op de hoogte houden van nieuwe maatregelen. Take care!

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS