Onze maatregelen tegen het coronavirus

Vanwege de verreikende consequenties om de huidige coronapandemie zo goed als mogelijk in te dammen, zien ook wij ons genoodzaakt een concrete vertaling te maken naar onze eigen activiteiten. Over de hele wereld heen, moedigen overheden en zorginstanties momenteel aan tot sociale isolatie en thuiswerk als oplossingen om deze pandemie zo snel en veilig mogelijk aan te pakken. Als internationaal opleidingsinstituut willen wij hier graag onze bijdrage aan leveren door onderwijs op afstand te faciliteren, als tijdelijk alternatief voor onze klassikale opleidingen.

Online opleidingsaanbod

We bieden onze populairste opleidingen tijdelijk aan via een online leerplatform. De Lean Practitioner, Green Belt en Black Belt-opleidingen zijn nu beschikbaar via kwalitatieve online Preparation Packs. Op deze manier kunnen we de komende periode onze opleidingen gedeeltelijk hernemen terwijl we de maatregelen omtrent social distancing toch kunnen respecteren.

Groepsopleidingen

Alle groepsopleidingen vanaf maart tot en met midden mei werden geannuleerd. Voor de opleidingen die via open inschrijving verliepen, voorzien we verschillende alternatieve reeksen vanaf eind mei. Alle deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijzigingen en ook via MyTraining kunnen alle aangebrachte wijzigingen opgevolgd worden.

Veiligheidsmaatregelen

Op 28 mei voorzien wij voor het eerst terug een klassikale sessie, maar de volledige terugkeer naar de normale gang van zaken is natuurlijk nog ver weg. Hiervoor werden er uitgebreide veiligheidsmaatregelen opgesteld die moeten garanderen dat zowel wij, trainers, locaties, als onze deelnemers op een veilige en verantwoordde manier handelen.

1-op-1-sessies

1-op-1-sessies met coaches in functie van praktijkopdrachten kunnen blijven doorgaan op voorwaarde dat deze sessies telefonisch of virtueel (bv. Skype) gebeuren. The Lean Six Sigma Company Belgium staat voorlopig geen enkele fysieke 1-op-1 meeting toe, zowel uit veiligheidsoverwegingen voor de deelnemer, als voor ons eigen personeel.

Certificering

Momenteel is het niet mogelijk om een opleiding volledig online te doorlopen en bijgevolg het certificaat te behalen. De interactieve onderdelen zoals de verschillende simulaties en oefeningen die we aanbieden tijdens onze opleidingen zijn (nog) niet digitaal beschikbaar. Via klassikale groepssessies worden deze later wel aangeboden, inclusief het examen dan om te certificeren.

Relevante Blogs

Om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen binnen hun snel veranderende werkomgeving, voorzien we geregeld nieuwe blogs om te faciliteren bij het in stand houden van verbeterprojecten en -initiatieven. Naast concrete toepassingen van de Lean Six Sigma-methodieken in deze crisistijd, evalueren we ook heel wat nuttige tools om je verder op weg te helpen.

Customer Support

Ondanks de verschillende restricties, blijft het customer care-team zich dagelijks inzetten, hetzij via telewerk, om een zo goed mogelijke service te blijven verlenen. We blijven zoals gewoonlijk van maandag tot vrijdag beschikbaar tijdens de kantooruren, zowel telefonisch, als per e-mail. Bij vragen over opleidingen of onze maatregelen, kan je dus nog steeds terecht bij onze medewerkers.

We blijven je op de hoogte houden van nieuwe maatregelen. Take care!