Frederik Waeckens

Frederik Waeckens

Managing Partner

“Continu verbeteren begint bij het zelf durven te veranderen”

Onmiddellijk na het behalen van mijn diploma Burgerlijk Mijnbouwkundig Ingenieur, dompelde ik mezelf onder in de bruisende wereld van de baggerindustrie. Als Projectingenieur op verschillende buitenlandse werven (Frankrijk, Indië, Ierland, Trinidad, Singapore, Italië) leerde ik om naast een sterk analytisch en probleemoplossend vermogen, ook de minder klassieke ingenieurseigenschappen te ontwikkelen zoals een vloeiende meertaligheid (NL-FR-EN-IT) en een groot adaptief vermogen aan snel wisselende contexten of nieuwe leeruitdagingen.
De noodzaak om vlot om te leren gaan met alle mogelijke vormen van ‘change’ was geboren.

Met het engagement voor een uitbreidend gezin, besloot ik in 2006 om het avontuurlijke projectleven in te ruilen voor een uitdagende commerciële job in de chemische industrie. Tot 2009 verdiepte ik me als Purchase Manager in contracten en aankoopstrategieën om de bevoorrading van grondstoffen, voornamelijk uit Afrika en Azië, veilig te stellen.
Later mocht ik als Business Process & Integration Manager bruggen bouwen over de grenzen heen van mijn eigen aankoopdepartement, om een optimale integratie van een nieuw IT-systeem te verzekeren. Mensen brengen tot het spreken van dezelfde taal en het streven naar aanvaarding en onderschrijving door alle partijen, waren hierbij mijn belangrijkste doelstellingen.

Sinds 2011 ben ik de drijvende kracht achter de Belgische poot van The Lean Six Sigma Company, een bedrijf dat me toelaat om de kennis die ik zelf heb opgedaan op het vlak van omgaan met verandering, te combineren met een continue streven naar verbetering en efficiëntie, en anderen hierin te kunnen inspireren via opleiding en coaching.

De ervaring die ik heb opgebouwd over de jaren heen op verschillende domeinen, zowel commercieel als niet-commercieel, gecombineerd met voortgezette opleidingen en een grote dosis passie, geven me een stevige ruggengraat om vandaag een gezicht te geven aan de kern waarvoor The Lean Six Sigma Company staat.

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Frederik Waeckens.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS