8

Lean Leader

Bent u een leider die een procesprobleem succesvol wil leren oplossen? Wil u het Lean managementgedachtegoed concretiseren? Streeft u het na om medewerkers hiervoor te motiveren? Dan is de Lean Leader training preciés wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Lean Management

  Een cultuur van continu-verbeteren betekent dat iedereen iedere dag tijd besteed aan procesverbeteren. Dit varieert per medewerker van 10 minuten per dag, tot voltijds. Eigenaarschap van procesverbeteren is de sleutel tot succes voor organisaties.

  De Lean Leader is de kartrekker van Lean implementatietrajecten. Naast ruime kennis van de Lean verbetertechnieken is de Lean Leader ook een vaardig verandermanager. Door tijd te investeren in mensen, leert de Lean Leader de medewerkers om continu te verbeteren.

  De Lean Leader training

  De training is een combinatie van theorie en praktijk. De 5 dagen theorie bestaan uit 3 dagen Lean Practitioner en 2 additionele dagen met de nadruk op de Lean Managementfilosofie. De training voldoet aan de internationale standaarden van de ISO18404 normering. 

  Er wordt ruim aandacht besteed aan de 14 managementprincipes; de leidraad voor managers die succesvol Lean willen implementeren op een afdeling. Eén van de principes vraagt van de Lean Leaders dat zijn bouwen aan een lerende en continu-verbeterende organisatie. Dat vereist specifiek managementgedrag. Van ‘vertellen hoe het moet’ naar ‘andere leren hoe ze moeten verbeteren’ – coachend leiderschap.

  Tijdens de training worden lean-technieken en -principes, zoals Kaizen, de 5 principes van Womack, Toyota Kata, de 7 verspillingen en A3 projectmanagement behandeld. 

  Lean Leader

  De specialist die de drijvende kracht is achter verbeterinitiatieven

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 472 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Leader een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De Lean Leader training is een praktijktraining. De training bestaat uit 5 dagen theorie en twee praktijkopdrachten. Uw trainer coacht u tijdens uw praktijkopdrachten. In de studiegids vindt u meer informatie over het programma en deze praktijkopdrachten. 

  De Lean Leader training is een 5-daagse training. De training is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 delen. Een 3-daagse Lean practitioner training. Een 2-daagse Lean Leader module en de twee praktijkopdrachten.

  De 3-daagse Lean Practitioner bereidt u voor op uw eerste Lean project. U leert de belangrijkste Lean managementprincipes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen gedurende een uitgebreide simulatie.

  Tijdens de 2-daagse Lean Leader module leert u wat er nodig is om een Lean cultuur te implementeren en welk managementgedrag hierbij hoort.

  Na de training brengt u het geleerde in de praktijk om u te kunnen certificeren tot Lean Leader. Tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht wordt u gecoacht door een trainer van The Lean Six Sigma Company.

  Na succesvolle afronding van het examen en de practijkopdracht  ontvangt u het Lean Leader certificaat.

  Deel 1 - Lean Practitioner

  3-dagen over de Lean verbetertechnieken met onderwerpen als:

  1. 5 principes van Womack
  2. Flow
  3. 7 verspillingen
  4. Value Stream Mapping
  5. Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke


  Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

  Deel 2 - Lean Leader

  2-daagse training over Lean Management. Gedurende deze 2 dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Toyota Kata
  2. Kaizen events
  3. A3 projectmanagement
  4. 14 managementprincipes van Toyota

   

  Deel 3 - Lean Leader praktijkopdracht

  Gedurende de training dient u een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

  All-in prijs 5-daagse Lean Leader: €4.250,- (exclusief BTW)

  KMO portefeuille

  The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener
  voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als KMO tot
  40% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse
  overheid. 

  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
  • 12 tot 16uur coaching door uw Lean Expert
  • Theorie examen her-examen indien nodig)
  • Theorie certificering
  • Praktijkcertificering
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Parkeerkosten
  • Project templates
  • Project beoordeling 

  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen 

   

   

  ISO18404

  Proces verbeteren is een vak en een vaardigheid. Om succesvol processen te verbeteren met Lean Six Sigma zijn verschillende competenties nodig. De organisatie die internationaal standaarden bepaalt, de ISO, heeft een norm vastgesteld voor de competenties die nodig zijn om de kritische rollen binnen een Lean Six Sigma organisatie te vervullen. De rollen die zij definiëren zijn:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

  The Lean Six Sigma Company heeft de ISO 18404 als uitgangspunt genomen voor het ontwikkelen van haar trainingen. Om deze reden bestaat elke training uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte. Competenties en vaardigheden zijn alleen aantoonbaar in de praktijk. Onze certificeringscriteria zijn afgeleid van de ISO norm zodat we zeker weten dat de deelnemers die bij ons zijn gecertificeerd de competenties hebben om organisaties verder te helpen met Lean Six Sigma.

  De toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma certificaat

  Een Lean Six Sigma certificaat is het bewijs dat u in staat bent om processen te verbeteren in de praktijk. De certificering is opgebouwd uit twee examenmomenten. Het eerste examenmoment is de theoretische toets. Dit is een examen met vragen over de theorie om uw kennis en begrip over de Lean Six Sigma materie te toetsen. Het tweede examenmoment is de praktijkcertificering. Hier wordt u voornamelijk beoordeeld op uw toepassingsvaardigheden. Als u in staat bent om de Lean Six Sigma technieken toe te passen om een proces te verbeteren en als u in staat bent om een organisatie zover te krijgen om de veranderingen door te voeren, dan ontvangt u het praktijkcertificaat.

  The Lean Six Sigma Company staat zelf onder toezicht van autoriteiten op gebied van onderwijs en Lean Six Sigma. Deze autoriteiten controleren o.a. of wij ons blijven ontwikkelen op gebied van didactiek en Lean Six Sigma. Meer weten hierover?

  Een certificaat van The Lean Six Sigma Company staat daarom voor vakkundigheid en toepassingsvaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma.

  Startdata, locatie, trainingsdata

  8 Maart 2018, Het Rekreatief, Wilrijk

  8 Maart 2018|9 Maart 2018|16 Maart 2018|21 Juni 2018|22 Juni 2018

  Nederlandstalig

  Inschrijven

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.