Lean Leader

Lean Management

Een cultuur van continu-verbeteren betekent dat iedereen iedere dag tijd besteed aan procesverbeteren. Dit varieert per medewerker van 10 minuten per dag, tot voltijds. Eigenaarschap van procesverbeteren is de sleutel tot succes voor organisaties.

De Lean Leader is de kartrekker van Lean implementatietrajecten. Naast ruime kennis van de Lean verbetertechnieken is de Lean Leader ook een vaardig verandermanager. Door tijd te investeren in mensen, leert de Lean Leader de medewerkers om continu te verbeteren.

De Lean Leader training

De training is een combinatie van theorie en praktijk. De 5 dagen theorie bestaan uit 3 dagen Lean Practitioner en 2 additionele dagen met de nadruk op de Lean Managementfilosofie. De training voldoet aan de internationale standaarden van de ISO18404 normering. 

Er wordt ruim aandacht besteed aan de 14 managementprincipes; de leidraad voor managers die succesvol Lean willen implementeren op een afdeling. Eén van de principes vraagt van de Lean Leaders dat zijn bouwen aan een lerende en continu-verbeterende organisatie. Dat vereist specifiek managementgedrag. Van ‘vertellen hoe het moet’ naar ‘andere leren hoe ze moeten verbeteren’ – coachend leiderschap.

Tijdens de training worden lean-technieken en -principes, zoals Kaizen, de 5 principes van Womack, Toyota Kata, de 7 verspillingen en A3 projectmanagement behandeld. 

Op zoek naar praktijkvoorbeelden?

Op onze Blogpagina vindt u verschillende uitgewerkte praktijkcases terug.

Lean Leader

De vijfdaagse Lean-opleiding voor leiders die continu verbeteren

Studiegids aanvragen
Op basis van 472 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Leader een score van 9 uit 10.
Klik hier voor alle trainingsdata

Praktische Informatie

De Lean Leader training is een praktijktraining. De training bestaat uit 5 dagen theorie en twee praktijkopdrachten. Uw trainer coacht u tijdens uw praktijkopdrachten. In de studiegids vindt u meer informatie over het programma en deze praktijkopdrachten. 

Download onze studiegids

De Lean Leader training is een 5-daagse training. De training is modulair opgebouwd en bestaat uit 3 delen. Een 3-daagse Lean practitioner training. Een 2-daagse Lean Leader module en de twee praktijkopdrachten.

De 3-daagse Lean Practitioner bereidt u voor op uw eerste Lean project. U leert de belangrijkste Lean managementprincipes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen gedurende een uitgebreide simulatie.

Tijdens de 2-daagse Lean Leader module leert u wat er nodig is om een Lean cultuur te implementeren en welk managementgedrag hierbij hoort.

Na de training brengt u het geleerde in de praktijk om u te kunnen certificeren tot Lean Leader. Tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht wordt u gecoacht door een trainer van The Lean Six Sigma Company.

Na succesvolle afronding van het examen en de practijkopdracht  ontvangt u het Lean Leader certificaat.

Deel 1 - Lean Practitioner

3-dagen over de Lean verbetertechnieken met onderwerpen als:

 1. 5 principes van Womack
 2. Flow
 3. 7 verspillingen
 4. Value Stream Mapping
 5. Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke


Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de training loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

Deel 2 - Lean Leader

2-daagse training over Lean Management. Gedurende deze 2 dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Toyota Kata
 2. Kaizen events
 3. A3 projectmanagement
 4. 14 managementprincipes van Toyota

 

Deel 3 - Lean Leader praktijkopdracht

Gedurende de training dient u een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

All in prijzen exclusief BTW

 

5-daagse Lean Leader opleiding: €4.250,- 

Vlaanderen: KMO portefeuille
The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als kleine onderneming tot 30% en als middelgrote onderneming tot 20% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse overheid

Brussels hoofdstedelijk gewest: opleidingssteun
Bent u zelfstandige of KMO en behoort uw activiteit tot de ondersteunde sectoren? Als dusdanig kan u tot 50% van de opleiding laten subsidiëren door het Brussels hoofdstedelijk gewest

Wallonië: maak gebruik van de gesubsidieerde ‘chèques-formation‘!

Inclusief: 

 • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
 • 12 tot 16uur coaching door uw Lean Expert
 • Theorie examen her-examen indien nodig)
 • Theorie certificering
 • Praktijkcertificering
 • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
 • Parkeerkosten
 • Project templates
 • Project beoordeling 

Exclusief:

 • Eventuele overnachtingen 

 

 

Data en locaties

Inschrijvingen

ISO18404

Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

Achtergrond van de ISO-standaard
Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

 • Lean Practitioner

 • Lean Leader

 • Lean Expert

 • Lean Six Sigma Green Belt

 • Lean Six Sigma Black Belt

 • Lean Six Sigma Master Black Belt

Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

In-company.

Lean Six Sigma in uw bedrijf

Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

Contact opnemenLees verder

Gerelateerde Trainingen

Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.