Lean Leader

 • Verhoog prestaties van je afdeling met lean

 • Leer procesproblemen snel en effectief oplossen met een team

 • Investeer in twee dagen klassikale theorie en een praktijkopdracht

 • Opleiding volgens ISO 13053 en 18404-norm

Word de kartrekker van Lean implementatietrajecten

Een cultuur van continu-verbeteren betekent dat iedereen iedere dag tijd besteed aan procesverbeteren. Dit varieert per medewerker van 10 minuten per dag, tot voltijds. Eigenaarschap van procesverbeteren is de sleutel tot succes voor organisaties. De Lean Leader is de kartrekker van Lean implementatietrajecten. Naast ruime kennis van de Lean verbetertechnieken is de Lean Leader ook een vaardig verandermanager. Door tijd te investeren in mensen, leert de Lean Leader de medewerkers om continu te verbeteren.

Een lerende en continu-verbeterende organisatie.

De opleiding is een upgrade op de Lean Practitioner-opleiding met een combinatie van theorie en praktijk. Deze 2 extra dagen leggen de nadruk op de Lean Managementfilosofie.

Lean Leaders bouwen aan een lerende en continu-verbeterende organisatie. Dat vereist specifiek managementgedrag: van ‘vertellen hoe het moet’ naar ‘andere leren hoe ze moeten verbeteren’ – coachend leiderschap.

Er wordt ruim aandacht besteed aan de 14 managementprincipes: de leidraad voor managers die succesvol Lean willen implementeren op een afdeling. Daarnaast worden ook verschillende lean-technieken en -principes, zoals Kaizen, de 5 principes van Womack, Toyota Kata, de 7 verspillingen en A3 projectmanagement behandeld.

Lean Leader

De tweedaagse upgrade naar Lean Leader voor Practitioners

Lean Leader,
incl. praktijkcertificering: €2.050,-
(Prijzen excl. BTW)

Alle opleidingsdataStudiegids downloadenInschrijven
Op basis van 348 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Leader een score van 9,2 uit 10.

De driedaagse Lean Practitioner bereidt u voor op uw eerste Lean-project. U leert de belangrijkste Lean managementprincipes en Lean verbetermethodieken in de praktijk toe te passen gedurende een uitgebreide simulatie.

Tijdens de tweedaagse Lean Leader module leert u wat er nodig is om een Lean cultuur te implementeren en welk managementgedrag hierbij hoort.

Na de opleiding brengt u het geleerde in de praktijk om u te kunnen certificeren tot Lean Leader. Tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht wordt u gecoacht door een coach van The Lean Six Sigma Company.

Na succesvolle afronding van het examen en de practijkopdracht ontvangt u het Lean Leader-certificaat.

Deel 1 - Lean Practitioner

Drie dagen over de Lean-verbetertechnieken met onderwerpen als:

 1. 5 principes van Womack
 2. Flow
 3. 7 verspillingen
 4. Value Stream Mapping
 5. Verscheidende verbetertechnieken als Kanban, SMED en Poka Yoke


Deze dagen zijn opgezet rondom een simulatie welke als rode draad door de opleiding loopt. De focus ligt op de technieken en het herkennen van verbeterpotentieel. 

Deel 2 - Lean Leader

Tweedaagse opleiding over Lean Management. Gedurende deze twee dagen ligt de nadruk op het uitvoeren van projecten en kaizen-events. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Toyota Kata
 2. Kaizen events
 3. A3 projectmanagement
 4. 14 managementprincipes van Toyota

 

Deel 3 - Praktijkopdracht

Gedurende de opleiding dient u een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. In de studiegids leest u gedetailleerd wat er van u verwacht wordt op dit gebied. 

Vlaanderen: KMO portefeuille
The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als kleine onderneming tot 30% en als middelgrote onderneming tot 20% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse overheid

Brussels hoofdstedelijk gewest: opleidingssteun
Bent u zelfstandige of KMO en behoort uw activiteit tot de ondersteunde sectoren? Als dusdanig kan u tot 50% van de opleiding laten subsidiëren door het Brussels hoofdstedelijk gewest

Wallonië: maak gebruik van de gesubsidieerde ‘chèques-formation‘!

Inclusief: 

 • Cursus materiaal (handboeken en oefenmateriaal)
 • 12 tot 16uur coaching door uw Lean Expert
 • Theorie examen her-examen indien nodig)
 • Theorie certificering
 • Praktijkcertificering
 • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
 • Parkeerkosten
 • Project templates
 • Project beoordeling 

Exclusief:

 • Eventuele overnachtingen 

 

 

Data en locaties

Inschrijvingen

Een programma op maat

In-company

Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

Meer informatieHulp nodig?