Yellow Belt – Online

Lean Six Sigma essentials

De wereld om ons heen verandert continu. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat heeft een grote impact op onze kwaliteitsbeleving en klantverwachtingen. Charles Darwin zei 150 jaar geleden al dat het ‘aanpassingsvermogen’ de sleutel is om te overleven. Hij doelde op diersoorten, maar dit geldt voor organisaties tegenwoordig net zo. Flexibele, slanke organisaties die hoge kwaliteit leveren hebben de grootste kans op; overleven, het aantrekken van goede vakmensen en (internationale) groei.

De noodzaak van ‘continu aanpassen’ is voor organisaties gelijk aan de noodzaak om continu te verbeteren. Continu verbeteren vraagt om een verbetermentaliteit bij de medewerkers, ondersteund met een gestructureerde aanpak en een langer termijnplan. Zonder gestructureerde aanpak en langer termijnplan eindigen verbeterinitiatieven in brandjes blussen. Lean Six Sigma biedt zowel de structuur alsook een visie op de langer termijnplanning. Tijdens deze Yellow Belt wordt hier dieper op ingegaan. De training is het ideale startpunt om in de wereld van Lean Six Sigma te stappen.

Yellow Belt certificering

Lean Six Sigma is een bewezen methodologie met een stap-voor-stap en data-gedreven verbeteraanpak. Tijdens deze online Yellow Belt training leer je hoe Lean Six Sigma in de praktijk toegepast wordt. In 10 lessen, die ongeveer 4,5 uur duren, worden de belangrijkste Lean Six Sigma onderwerpen uitgelegd via video’s, tekst, quizjes, praktijkvoorbeelden en visuele ondersteuning.

De training wordt afgesloten met een examen bestaande uit 15 multiple-choice vragen. Als gecertificeerd Yellow Belt ben je in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan Lean Six Sigma verbeterinitiatieven. Ook leer je een aantal praktische verbetertechnieken om uw persoonlijke productiviteit te verhogen.

De online Yellow Belt training is tevens de ideale voorbereiding op een klassikale Lean Six Sigma training, zoals de Green Belt en Black Belt.

De ideale voorbereiding op onze Green Belt en Black Belt trainingen.

Yellow Belt – Online

De online voorbereiding om de basis van Lean Six Sigma aan te leren

Meer informatie

Praktische informatie

De basis voor de 5S management training is de Body of Knowledge (BoK) van ISO13053 & ISO18404. De leerdoelstellingen zijn vertaald naar e-learning content, gebruikmakend van Bloom’s taxonomie m.b.t. kennisniveaus. Dit verzekert je van een 5S management training gebaseerd op internationale standaarden.

Download onze studiegids

Deze opleiding neemt ongeveer 4,5 uur in beslag en is verdeeld over tien lessen en een examen. Iedere les wordt afgesloten met een korte quiz. Wanneer je deze quiz afrondt, kan je aan de volgende les beginnen. Er is geen tijdslimiet verbonden aan de lessen en je kan op elk moment pauzeren en later de les hervatten op het punt waar je was gebleven.

De opleiding is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans. Ongeacht de taal bevat de opleiding wel telkens Engelstalig vakjargon. We hebben ervoor gekozen deze termen niet te vertalen omdat dit jargon internationaal geaccepteerd is. Vanzelfsprekend worden deze termen toegelicht tijdens de lessen.

Module 1: Lean Six Sigma hoog over

Les 1: Waarom Lean Six Sigma toepassen?
Les 2: Geschiedenis, filosofie en achtergrond.
Les 3: Lean Six Sigma is proces- en klantgericht. 
Les 4: Lean Six Sigma oganisatie en rollen.

Module 2: Lean Six Sigma verbetermethodes en -instrumenten

Les 5: Continu Verbeteren.
Les 6: Routinematig verbeteren.
Les 7: Projectmatig verbeteren.

Module 3: Lean Six Sigma definites

Les 8: Klantwaarde versus verspilling.
Les 9: Een vloeiend process met Lean.
Les 10: A robuust Six Sigma proces.Examen (15 vragen)

Examen

Digitaal examen
Na alle lessen van deze online cursus te hebben afgerond krijgt u toegang tot het examen.

Examendetails
Dit examen heeft geen tijdslimiet, kan driemaal herkanst worden en bestaat uit ongeveer 10 tot 20 vragen.

Geen extra kosten
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het examen.

Certificaat
Na succesvolle afronding van deze training ontvang je een officieel certificaat van The Lean Six Sigma Company.


€129 (inclusief BTW)

Dit is inclusief:

  • max. 2 herexamens

  • Yellow Belt-certificering

  • 2 jaar toegang tot de training

Online opleiding

  • Slechts €129 inclusief BTW

  • in het Nederlands, Engels of Spaans

  • Internationaal erkend certificaat van The Lean Six Sigma Company

  • Ontwikkeld door Master Black Belts

  • Online cursus, mobiel en tablet proof

  • Iedere les bestaat uit video’s, tekst en quizjes

Gerelateerde Trainingen

Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.