The People vs Change

Heeft u oog voor de subtiele signalen die mensen in uw organisatie uitsturen wanneer ze geconfronteerd worden met verandering? Wil u hier optimaal op inspelen om zo het ‘continu leren’ binnen uw bedrijf te stimuleren? Dan is de training 'People versus Change' echt iets voor u!

Meer op deze pagina:

  De mens en verandering: een haat-liefde verhouding

  De Griekse filosoof Heraclitus zei ooit: “Panta rhei”, wat zoveel betekent als “alles stroomt” of “alles is voortdurend in verandering”. Het hardnekkig vasthouden aan wat is, staat dwars op onze omgeving die constant evolueert. En wij evolueren mee, verandering maakt integraal deel uit van wie we zijn. Toch blijkt omgaan met veranderingen vaak bijzonder moeilijk, zeker met de extra dimensie van een groep of organisatie in transitie. 

   

  Training The People vs Change

  Wie aan de slag gaat met procesverbeteren, beseft heel snel dat verbeteren onlosmakelijk gekoppeld is aan veranderen. Omgaan met verandering staat dan ook centraal in deze opleiding.

  Tijdens deze 3-daagse opleiding gaan we samen op zoek naar wat verandering is en hoe het plaats vindt in ons brein. We gebruiken hiervoor recent onderzoek vanuit de neurocognitieve wetenschap en maken de link naar de meest instinctieve drijfveer van de mens: het overleven.

  We bekijken wat er allemaal in ons brein en intermenselijk speelt bij het omgaan met veranderen. Veelvoorkomende vragen: wordt iedereen gehoord? Zijn mensen in staat om mee te denken? Staan ze positief tegenover de verandering, of zijn er negatieve gevoelens bij betrokken? Wat is de oorzaak daarvan? Je kunt uit neurologische patronen halen wat tot verandering leidt. En dus ook wat niét tot verandering leidt.

  Dit alles doen we op een landelijke locatie waar u op een veilige manier en in beperkte kring (max 10 deelnemers) kan experimenteren met uw eigen gedrag en dat van een groep.

  Trainer Kasia Kaminska: “In het slechtste geval zien we dat projecten geïmplementeerd worden zonder aandacht voor veranderingsmanagement. Amper beter is het gebruik van change managementtechnieken zonder te begrijpen wat weerstand is en waar het vandaan komt.

  Het volstaat niet om een stakeholder analyse te doen en een communicatieplan aan te passen als je niet begrijpt hoe ons brein hierop reageert. De communicatie zal in dit geval niet effectief zijn.

  Deze training zal je inzicht geven in hoe jezelf, je collega’s, je werknemers en oversten met verandering omgaan en zal je beter inzicht geven in wat jij precies kan doen om het veranderingsproces vlotter te laten verlopen en met minder frustraties.”

   

  Wat de cursisten ervan zeggen…

  “The People vs Change is geen standaard change management cursus waar je via een methodologie leert om te gaan met change. Tijdens deze leuke opleiding leer je niet alleen hoe anderen omgaan met change, maar ook hoe je zelf omgaat met change. Tijdens de cursus krijg je verschillende inzichten in change en voornamelijk het change proces bij mensen. Deze inzichten kan je nadien vlot en snel toepassen in de dagdagelijkse realiteit. Persoonlijk begrijp ik veel beter waarom mensen op een bepaalde manier reageren, en hoe hiermee om te gaan. Een cursus die absoluut aan te raden is in een wereld waarin mensen zich steeds sneller dienen aan te passen aan nieuwe evoluties.”

  Sven De Lissnyder – zaakvoerder Konpasu

  The People vs Change

  Change management door de bril van de neurocognitieve wetenschappen

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 472 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst The People vs Change een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  De The People vs Change training is een ontdekkingstocht naar hoe jijzelf en hoe jouw omgeving omgaat met verandering en hoe deze elkaar beïnvloeden.

  De The People vs Change training wordt 1 keer per jaar georganiseerd. De training is vrij intensief en zal extra energie vragen van u. Daarom hebben we gekozen voor een rustige en inspirerende omgeving.

  De training is volledig verzorgd: 3 overnachtingen, lunch, tussendoortjes en diner zitten in het arrangement. Doordat de training wordt verzorgd op het unieke landgoed “Heerlijckyt van Elsmeren” zijn er mogelijkheden om tussendoor te ontspannen en te reflecteren. 

  Hieronder vindt u praktische informatie over het programma op hoofdlijnen, de prijs en startdata.

  De The People vs Change opleiding wordt gegeven als een 3-daagse ‘full immersion’ training.

  Tijdens deze drie dagen gaan we uitgebreid in op wat verandering is en waarom er weerstand ontstaat. We linken dit aan de neurocognitieve werkingsmechanismen van het brein en leggen het verband tussen continue leren en positief omgaan met verandering. 

  We werken daarvoor op 3 niveau’s: de lerende IK, het lerende TEAM en de continu lerende organisatie.

  Via deze link kan u alvast de gedetailleerde productfiche van de opleiding downloaden. Wenst u bijkomende informatie over deze training of de trainer, neem dan contact met ons op via info@theleansixsigmacompany.be

  Deel 1 - Voorbereiding

  Voor deze training is geen voorkennis vereist, enige ervaring (al dan niet positief) met verandertrajecten in een organisatie is wel een plus.Wel zal u twee weken voorafgaand aan de training van ons een uitnodiging krijgen tot het invullen van een Survey.
  Met de resultaten van deze Survey gaan we dan aan de slag tijdens de opleiding.

  Deel 2 - 3-daagse opleiding The People vs Change

  Op de vooravond van de opleiding is er kans om rustig in te checken en het domein te verkennen, alsook om tijdens het diner de andere deelnemers te leren kennen.Tijdens de eerste dag van de opleiding zoomen we vooral in op wat verandering is, de werkingsmechanismen van het brein en hoe jij als persoon omgaat met verandering.Dag twee en drie richten we ons meer op de werking van verandering in teams en organisaties.
  Door middel van simulatie-cases gaan we samen op zoek naar hoe zich dit manifesteert in de realiteit.Doorheen de opleiding komen verschillende tools aan bod rond:

  • neuro-cognitieve wetenschappen
  • proces-sturen vs resultaat-sturen
  • coaching kata
  • prefrontale communicatie

   

  We sluiten de opleiding af met een recap oefening in groep, die gekroond wordt met een certificaat van deelname. 

  All in prijzen exclusief BTW

  3-daagse opleiding The People vs Change: €2.295,-

  Vlaanderen: KMO portefeuille
  The Lean Six Sigma Company is erkend dienstverlener voor KMO portefeuille. Als dusdanig kan u als KMO of zelfstandige tot 40% van de opleiding laten subsidiëren door de Vlaamse overheid

  Brussels hoofdstedelijk gewest: opleidingssteun
  Bent u zelfstandige of KMO en behoort uw activiteit tot de ondersteunde sectoren? Als dusdanig kan u tot 50% van de opleiding laten subsidiëren door het Brussels hoofdstedelijk gewest

  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (USB-stick met slides en oefenmateriaal)
  • 3 overnachtingen (vooravond inbegrepen)
  • Ontbijt, luncharrangement, koffie, thee, frisdrank en diner
  • Parkeerkosten
  • Certificaat van deelname

  Startdata, locatie, trainingsdata

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder