Overzicht van onze trainingen

Welke training past het best bij mij?

Een Lean Six Sigma-organisatie bestaat uit management, specialisten die projectmatig processen verbeteren en medewerkers die dagelijks hun werkzaamheden optimaliseren. Welke expertise – en dus type training – het beste bij uw persoonlijke ambitie past, kan u ontdekken via onze trainingswijzer. Twijfelt u toch nog bij uw keuze? Aarzel niet en neem contact op met een van onze medewerkers.

Hulp nodig?Maak uw keuze met onze trainingswijzer of neem contact op met een medewerker.
Trainingswijzer

Bewustwording:
Lean Thinkers en Yellow Belt

Lean Thinkers en Yellow Belts zijn degenen die bekend zijn met de methodologie en zijn in staat om ondersteuning te bieden aan verbeterprojecten. Verder is deze groep medewerkers in staat om dagelijks processen te optimaliseren met verbeterborden en kaizen events. 

Projectmatig verbeteren:
Lean Practitioner, Green Belt en de Black Belt

Een Lean Six Sigma professional leidt, of neemt actief deel aan, verbeterprojecten . The Lean Six Sigma Company onderscheidt professionals op vier niveaus:

  1. De Lean Practitioners,
  2. De Lean Leaders,
  3. De Green Belts,
  4. De Black Belts.

Iedere professional heeft een specifieke rol en scope. Bekijk onze pagina over implementeren voor een schematische weergave van de rollen en verantwoordelijkheden.

Sponsor en Champion

Lean Six Sigma definieert ook twee rollen voor senior managers: de Champion en de Sponsor.

Een Champion zorgt ervoor dat het bedrijf een consistente, snelle implementatie doorvoert. Sponsors zijn de managers die eigenaar zijn van het te verbeteren proces. Tegen het einde van een project bepaalt de sponsor of de gedefinieerde doelstellingen zijn behaald.

Ook voor dit senior management bieden wij een gespecialiseerde training ‘Champion & Sponsor’ aan. Meer informatie hierover vindt u hier terug, alsook in de studiegids.

Verdiepende trainingen

Minitab training

De 4-daagse Minitab training beslaat voornamelijk de statistische modules om data te analyseren en de juiste conclusies uit te trekken. De training is te volgen zonder Lean Six Sigma achtergrond. De training begint met een basis statistiek module om iedere deelnemer op hetzelfde kennisniveau te krijgen voordat we de diepte ingaan. 

FMEA training

De FMEA workshop is een 2-daagse opleiding, waarin we via interactieve training ingaan op de verschillende onderdelen van een FMEA:

– Proces identificatie
– het identificeren van de verschillende onderdelen
– het leren inschatten van de kansen op faling
– onderzoeken van de oorzaken van de verschillende faalmodi
– de impact en de effecten bepalen
– het actieplan om de verschillende faalmodi en hun voorkomen te reduceren.

Meer informatie?

Meer informatie over trainingen Minitab of FMEA vindt u terug in de digitale studiegids. Neem voor een prijsindicatie gerust contact met ons op!