Praktijkopdracht

Waarom een Lean Six Sigma-praktijkopdracht?

De belangrijkste reden voor de praktijkopdracht is het bewijs van praktijkervaring. Je laat enerzijds zien dat je de Lean Six Sigma-technieken onder de knie hebt en anderzijds dat je in staat bent om veranderingen in de praktijk door te voeren.

Wat houdt een praktijkopdracht in?

Een praktijkopdracht is een verbeterproject dat je meestal binnen je eigen organisatie voert. Het project moet aantoonbaar bijdragen aan het doel van je organisatie, namelijk het continu verminderen van de operationele kosten en/of het verhogen van de klanttevredenheid. Een verbeterproject moet altijd een positieve businesscase hebben en mag uiteindelijk nooit meer geld kosten dan het oplevert, wat meteen ook een hele goeie reden is om de opleiding te vervolledigen met de praktijkopdracht.

Enkele voorbeelden van praktijkprojecten: het verbeteren van de NPS-score, minder klachten bij de klantenservice, kwaliteitsverbetering van producten of diensten, de doorlooptijden van processen verkorten, de administratieve druk verminderen, etc.

Waar vind je projecten?

In eerste instantie raden wij aan om een project binnen je eigen werkomgeving te zoeken. De opbrengsten van een project zijn een veelvoud van de investering in de opleiding en coachingskosten. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om binnen je organisatie een project te doen, dan staat het je uiteraard vrij om elders een project te zoeken. Zolang je voldoet aan de randvoorwaarden, kan je denken aan projecten binnen verenigingen waarin je actief bent. Of misschien heb je een familielid of vriend(in) met een eigen zaak? Denk ook aan de school van je kinderen, vrijwilligerswerk binnen je gemeente of zelfs goede doelen. Zorginstellingen zijn altijd druk bezig met het reduceren van kosten en het optimaliseren van de kwaliteit van de zorg. Door je kennis op deze manier in te zetten snijdt het mes aan twee kanten.

Is een praktijkopdracht noodzakelijk om de opleiding te volgen?

De praktijkopdracht vormt het bewijs dat je de theorie in de praktijk kan toepassen. Als je geen Lean Six Sigma-project doet, maar alleen de theoretische leerweg volgt, dan krijg je van ons een deelcertificaat, ook wel het theoriecertificaat genoemd. Je kunt de theorie dus ook volgen zonder praktijkopdracht. Achteraf heb je dan nog 2 jaar de tijd om eventueel toch nog je praktijkproject aan te vangen.

Let wel: Na afronding van het theoretische gedeelte ben je nog geen Green Belt of Black Belt. Een Green Belt of Black belt is immers een in de praktijk bewezen Lean Six Sigma-specialist.

Ons doel

The Lean Six Sigma Company heeft als doel om Lean Six Sigma-specialisten af te leveren. De waarde van het certificaat hangt af van de waardering van werkgevers/opdrachtgevers voor de resultaten van de door ons opgeleide Green Belt of Black Belt. The Lean Six Sigma Company staat hoog aangeschreven in de markt. Om deze positie te behouden zullen wij constant hoog opgeleide professionals moeten afleveren. Cursisten met een Certificate of Achievement van The Lean Six Sigma Company kunnen dit document voorleggen aan hun werkgevers/opdrachtgevers om aan te tonen dat zij specialisten zijn op gebied van Lean en Six Sigma. The Lean Six Sigma Company staat voor 100% achter de kwaliteit van deze professionals.

Welke opleidingen bevatten een praktijkopdracht?

Al onze opleidingen bevatten een praktijkopdracht. Zo bewijs je immers dat je de aangeleerde theorie kunt toepassen in de praktijk. De praktijkopdracht verschilt wel per opleidin. Lees daarom verder op onze LeanGreen Belt of Black Belt pagina of vraag de studiegids aan voor meer informatie over de praktijkopdrachten.

 

 

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie

  • Hidden

    Additional Data

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainingen waar 'Praktijkopdracht' onderdeel is van het programma

Wilt u meer weten over Praktijkopdracht? Bezoek de product pagina's van de volgende trainingen...

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS