Lean Six Sigma in de praktijk

Waarom een Lean Six Sigma-praktijkopdracht?

De belangrijkste reden voor de Lean Six Sigma-opdracht is het bewijs van praktijkervaring. Je laat enerzijds zien dat je de Lean Six Sigma-technieken beheerst en anderzijds dat je in staat bent om een verandering door te voeren.

Wat houdt een praktijkopdracht in?

Een praktijkopdracht is een verbeterproject veelal binnen jouw eigen organisatie. Het project moet aantoonbaar bijdragen aan het doel van jouw organisatie: het continu reduceren van de operationele kosten en/of het verhogen van de klanttevredenheid. Een verbeterproject moet altijd een positieve businesscase hebben en mag uiteindelijk nooit meer geld gekost hebben dan het oplevert.

 • verbeteren van de NPS score
 • minder klachten bij de klantenservice
 • verbeterde kwaliteit van producten of diensten
 • reductie van doorlooptijden van processen
 • minder administratieve druk

Waar vind je projecten?

In eerste instantie raden wij je aan om projecten binnen jouw eigen werkomgeving te zoeken. De opbrengsten van een project zijn vele malen groter dan de investering van de opleiding en coachingskosten. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om binnen jouw organisatie een project te doen, dan staat het je vrij om elders een project te zoeken. Zolang je kunt voldoen aan de randvoorwaarden, kan je denken aan projecten binnen verenigingen waarin je actief bent. Of wellicht heb je een familielid of vriend(in) met een eigen onderneming. Denk ook aan de school van je kinderen, vrijwilligerswerk binnen jouw gemeente of zelfs goede doelen. Zorginstellingen zijn altijd druk bezig met het reduceren van kosten en het optimaliseren van de kwaliteit van zorg. Door jouw kennis op deze manier in te zetten snijdt het mes aan twee kanten.

Niks gevonden? Geen nood! Je praktijkopdracht kan je tot 2 jaar na het afronden van de theorieopleiding via ons opstarten.

Is een praktijkopdracht noodzakelijk om de opleiding te volgen?

De praktijkopdracht is het bewijs dat je de theorie in de praktijk kan toepassen. Voltooi je geen Lean Six Sigma-project, maar alleen de theoretische opleiding, dan ontvang je van ons een deelcertificaat (ook wel het theoriecertificaat genoemd). Je kan dus wel de theoretische opleiding volgen zonder praktijkopdracht, maar we raden het zeker niet aan. Na afronding van het theoretische gedeelte bent je namelijk nog geen Lean Six Sigma Green Belt of Black Belt. Een Green Belt of Black belt is een in de praktijk bewezen Lean Six Sigma-specialist.

Ons doel

The Lean Six Sigma Company heeft als doel om Lean Six Sigma-specialisten op de markt te brengen. De waarde van het certificaat hangt af van de waardering van werkgevers/opdrachtgevers voor de resultaten van de door ons opgeleide Green Belt of Black Belt. The Lean Six Sigma Company staat hoog aangeschreven in de markt. Om deze positie te behouden, zullen wij constant hoog opgeleide professionals moeten afleveren. Cursisten met een Certificate of Achievement van The Lean Six Sigma Company kunnen dit document voorleggen aan hun werkgevers/opdrachtgevers om aan te tonen dat zij specialisten zijn op gebied van Lean en Six Sigma. The Lean Six Sigma Company staat voor 100% achter de kwaliteit van deze professionals.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS