OPEN INSCHRIJVING

Lean Practitioner training

Wil je gemakkelijker, sneller en beter kunnen voldoen aan de eisen van je klant? Ga dan met een Lean training aan de slag. Lean is een bewezen methodologie om een hoge procesefficiëntie te bereiken en overbodig werk te elimineren. Elk repetitief proces kan worden verfijnd, en tijdens onze Lean Practitioner opleiding ontdek je hoe je dat doet. Dankzij onze ISO18404- en ISO15053-accreditatie garanderen we je dat je deelneemt aan een Lean Practitioner training die ruimschoots voldoet aan de wereldwijde kwaliteitsnormen. Onze Lean Experts verzorgen deze opleiding ook voor groepen, meer info vind je op onze In-Company-pagina.

Overzicht

Duur

Theorie 3 dagen Praktijk 4 maanden

Vereiste voorkennis

Geen

Locations

1 locations

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

INleiding

Een diepgaande Lean Practitioner opleiding

Efficiëntie creëren op het werk vergt meer dan één afzonderlijke inspanning. Dagelijkse werkgewoontes moeten veranderd worden, teaminitiatieven vragen om nieuwe expertise en inzichten moeten gedeeld worden. Tijdens deze Lean training leer je als cursist hoe je de drijvende kracht wordt achter inspanningen als deze. Je verwerft een brede waaier aan tools en inzichten en leert om de onderliggende grondoorzaken van elk probleem te zien en op te lossen. De kracht van een Lean Practitioner is om teams samen te brengen. Hij stelt onproductieve gewoontes in vraag, betrekt de belangrijkste stakeholders en maakt komaf met het reactief oplossen van problemen. Altijd met één doel voor ogen: dat iedereen gemakkelijker aan de eisen van de klant kan voldoen.

 • Uitgebreid alumni-netwerk
 • Meest complete Lean-programma
 • Individuele projectcoaching

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal aanwezig, lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5.0 sterren.

Voordelen van Lean Practitioner initiatieven

Snelle en grondige verbeteringen is wat Lean zo populair maakt, vooral in organisaties die willen inzetten op Operational Excellence. Door middel van Value Stream Maps (VSM), Kaizen events en A3-projecten blijven resultaten binnen handbereik. Dat maakt ze aantrekkelijk en veel gemakkelijker om tijd in te investeren. Organisatieproblemen die je al sinds dag één meesleept, kunnen binnen een maand of zelfs een week worden opgelost. Dat doe je niet van achter je bureau, maar door als groep inspanningen te leveren. Naast grondige verbeteringen brengen Lean activiteiten ook een positieve sfeer op de werkvloer, omdat ze anderen uitdagen om na te denken over werk – hun eigen werk of werk in het algemeen – en de standaarden te verbeteren.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Classroom

Woon je de Lean Practitioner opleiding op locatie bij, dan geniet je van de interactie met je medecursisten. Deel je ideeën, leer van groepsoefeningen, bespreek en reflecteer over projectideeën met je trainer vanaf dag één. Onze classrooms draaien rond interactie en de praktijkoefeningen helpen je om je eigen Lean inzichten te ontwikkelen.

Inschrijven

Virtueel

Volg onze Lean training overal ter wereld dankzij onze virtual classroom. Online interactie staat centraal tijdens onze Lean en Six Sigma opleidingen, en we hebben ons programma zo ontworpen dat alle cursisten er op een leuke manier bij betrokken worden. Zo organiseren we bijvoorbeeld een live Value Stream Mapping (VSM) sessie, waarbij je in een proces duikt en het vanaf nul opnieuw opbouwt. Of een teamoefening die aantoont waarom ‘Standard Work’ echt werkt. Hands-on ervaring die je opdoet vanuit het comfort van je huis of kantoor: niet alleen handig, maar ook erg leerzaam.

Inschrijven

Hybrid

Via onze hybrid-formule kan je beslissen of je de Lean training klassikaal of vanop je eigen locatie volgt. Ideaal voor deelnemers met een drukke en onvoorspelbare agenda. Met ons MyTraining™ platform ben je bovendien altijd goed voorbereid, ongeacht je keuze.

Inschrijven

Curriculum

Over onze Lean Practitioner training

De Lean Practitioner opleiding is ontwikkeld voor professionals die de Lean tools en methodes zelf willen toepassen. In de deze opleiding behandelen we alles wat nodig is om vanaf de basis te beginnen. Van het eenvoudige begrip van ‘verspilling’ tot meer complexe concepten zoals het veranderen van dagelijkse gewoontes en de manier waarop mensen denken over het oplossen van problemen op het werk.

Tijdens de opleiding voer je als cursist oefeningen uit met verschillende tools om ermee vertrouwd te raken. Als Lean Practitioner beschik je over de kennis die nodig is om bestaande processen binnen een organisatie te optimaliseren en te verfijnen, alsook om nieuwe werkgewoontes te creëren. Kortom, je stelt je op als change agent.

In elke sector is het mogelijk om Lean tools te gebruiken, aangezien elk repetitief proces kan worden geoptimaliseerd. Tijd om procesverbetering in jouw werkomgeving te implementeren met onze opleidingen op ISO-niveau, ongeacht je vakgebied.

We lichten graag toe wat de opleiding specifiek te bieden heeft. Deze intensieve opzet heeft maar één doel: van jou een vaardige Lean Expert maken. Met elke fase groeit je kennis en begrip van de tools, tot je uiteindelijk volledig vat hoe je als volwaardige Lean Practitioner je doelen bereikt.

De weg naar je certificaat

 Voorbereiding

Om je te helpen met de voorbereiding voor de Lean Practitioner opleiding krijg je:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 20 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • Digitaal boek gericht op Lean in de praktijk
 • Mogelijkheid tot aankoop van TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot MyTraining™

Lean opleidingsdagen

Jouw sessies omvatten:

 • 3 opleidingsdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw project

Om jouw Lean project van succes te verzekeren omvat de opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • Change Management-begeleiding
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

Jouw Lean certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Lean Practitioner certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

 Voorbereiding

Lean opleidingsdagen

Jouw project

Certificering

CERTIFICERING

Waarde van je Lean Practitioner certificaat

Het succesvol afronden van een van onze Lean opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op de pagina over de waarde van het certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

INVESTERING

Opleidingskosten

Lean Practitioner kosten

De kostprijs van onze Lean Practitioner opleiding is gebaseerd op het behalen van een compleet certificaat volgens de ISO 18404-normen. De complete Lean opleiding bevat een theoriegedeelte en een verbeterproject. Tijdens je project word je bijgestaan door een ervaren projectcoach.

Inschrijven

€2.795,- (excl. BTW)

Volledig Lean practitioner traject

Inschrijven

Return on investment

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste manier om een aankoop te rechtvaardigen. Dat geldt ook voor onze Lean Six Sigma opleidingen, die hoe dan ook de verwachte resultaten leveren. Na duizenden cursisten te hebben opgeleid in de Lean Six Sigma methodologie hebben we vastgesteld dat Lean projecten de bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen, vanaf het allereerste project. Met een doorlooptijd van 2-4 maanden per project is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Als je op zoek bent naar een opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company opleiding.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartData

Startdata Lean Practitioner opleiding

24 Oct
Lindner Hotel Antwerpen

Lindner Hotel Antwerpen

Trainingsdagen
24 October 2024|25 October 2024|22 November 2024

Adres
Lange Kievitstraat 125, Antwerpen, 2018

Trainingsdagen

24 October 2024, 25 October 2024, 22 November 2024

Adres

Lange Kievitstraat 125, Antwerpen, 2018

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik mij inschrijven en deelnemen aan een Lean Practitioner opleiding zonder enige voorkennis of ervaring met Lean Six Sigma?

Bij elke opleiding gaan wij ervan uit dat cursisten starten zonder enige kennis van de Lean Six Sigma methodologie. De opleiding begint met de basis en legt elk onderwerp uit zonder uit te gaan van eerdere ervaring. Tijdens de opleiding voer je simulaties en oefeningen uit zodat je de nodige kennis ontwikkelt. Als je ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van je opleiding, word je gecoacht en bijgestaan door een van de (Master) Black Belts van The Lean Six Sigma Company om je op weg te helpen.

Is een Lean Six Sigma opleiding relevant in deze fase van mijn loopbaan?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee je in elke fase van je loopbaan aan de slag kan en deze opleiding is het ideale startpunt. Zelfs als beginner kan je werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean Six Sigma kan dienen als een aanvulling op je huidige werk, ter vervanging van een deel van je bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe fulltime carrière worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

Bieden jullie avond- of weekendopleidingen aan voor Lean Practitioner?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar haar opleidingen te organiseren tijdens de normale werkuren. Dit is een bewuste keuze om het privéleven van onze cursisten niet te verstoren en om je te laten wennen aan het idee om met Lean Six Sigma te werken tijdens de normale werkuren. Zo kan je deze gewoonte voortzetten eens de opleiding is voltooid. Er zijn echter enkele lokale uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met de contactpersoon voor jouw regio als je vragen hebt.

Bieden jullie Lean Practitioner opleidingen aan in meerdere talen?

Meer informatie over de landen waar we momenteel actief zijn en opleidingen aanbieden kan je vinden op onze wereldkaart op theleansixsigmacompany.com

Moet ik gaan voor een Lean Practitioner of Lean Leader opleiding?

Lean Practitioners hebben een andere rol dan Lean Leaders. Lean Practitioners voeren voortdurend Lean-initiatieven uit en betrekken stakeholders bij hun inspanningen. Lean Leaders daarentegen hebben een bredere kennis van Lean en leiden medewerkers op zodat deze zelf aan de slag kunnen met de Lean-methodiek.

Kan ik subsidies aanvragen voor mijn opleiding?

Ben je zelfstandige of werk je voor een kmo? Dan kom je misschien in aanmerking voor de kmo-portefeuille. The Lean Six Sigma Company is immers geregistreerd als erkende dienstverlener bij het VLAIO. Meer informatie vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ligt de maatschappelijke zetel van jouw bedrijf in het Brussels of het Waals Gewest? Dan kan je geen beroep doen op de kmo-portefeuille, maar kom je misschien in aanmerking voor een andere vorm van subsidies, zoals de Brusselse “prime de formation” of de Waalse “chèques-formation”. Stuur ons gerust een bericht voor verdere informatie hieromtrent.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Download studiegids

Vind het antwoord op je vragen in onze studiegids

Onze studiegids geeft je de nodige duiding en informatie over onze opleidingen om je de juiste keuze te helpen maken.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS