open inschrijving

Green Belt training

In geen tijd de procesverbeteraar van jouw afdeling worden, dat doe je met Lean Six Sigma Green Belt. Tijdens deze Lean Six SIgma Green Belt opleiding verwerf je alle essentiële kennis en vaardigheden die een Green Belt nodig heeft om ongelooflijk doeltreffend te zijn. Na afloop krijg je een Green Belt certificaat als bewijs van je expertise, want onze opleiding voldoet ruimschoots aan de internationale ISO18404 en ISO13053-normen. Opleidingen op locatie zijn mogelijk, net zoals op maat gemaakte groepsopleidingen. Alle informatie kan je op onze In-Company-pagina vinden.

Overzicht

Duur

Theorie 6 dagen Praktijk 4 maanden

Vereiste voorkennis

Geen

Locations

3 locations

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

Inleiding

Een diepgaande Green Belt opleiding

Als Lean Six Sigma Green Belt weet je hoe optimalisaties beklijven. Ongeacht de afdeling of uitdaging waar je voor staat, weet je wat je moet doen. Als Green Belt ben je ook in staat om projectgroepen te leiden of initiatieven te bundelen met andere Lean Six Sigma beoefenaars, bijvoorbeeld tijdens organisatiebrede projecten. Omdat je werk vaak gevolgen heeft voor medewerkers van de hele afdeling, is change management ook een vaardigheid waarmee je tijdens de opleiding vertrouwd raakt. Deze brede waaier aan kennis en competenties is wat ons Green Belt certificaat én onze alumni zeer gewaardeerd maakt.

 • Uitgebreid alumni-netwerk
 • Meest complete Lean Six Sigma-programma
 • Individuele projectcoaching

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal aanwezig, lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5 sterren.

Lean Six Sigma voor jouw afdeling

Om je te helpen zo snel mogelijk doeltreffende resultaten voor je organisatie te bereiken, maakt het uitvoeren van een volledig Lean Six Sigma Green Belt project deel uit van je opleiding. Op deze manier leer je om je theoretische kennis in praktijksituaties toe te passen. Tijdens de opleiding leer je projecten met de hoogste financiële opbrengst en de laagste inspanning uit te werken, zodat elk nieuw initiatief in het bedrijf maximale waarde toevoegt. Zodra je Green Belt project van start gaat, krijg je persoonlijke coaching van een van onze (Master) Black Belt coaches met ervaring binnen jouw vakgebied. Zij begeleiden je tijdens een eerste project en helpen je de eerste stappen te zetten om een échte Lean Six Sigma beoefenaar te worden.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Classroom

Woon je de Green Belt training op locatie bij, dan geniet je van de interactie met je medecursisten. Deel je ideeën, leer van groepsoefeningen, bespreek en reflecteer over Green Belt projectideeën met je trainer vanaf dag één. Onze classrooms draaien rond interactie en de praktijkoefeningen helpen je om je eigen Lean Six Sigma inzichten te ontwikkelen.

Inschrijven

Virtueel

Volg onze Green Belt training van overal ter wereld dankzij onze virtual classroom. Online interactie staat centraal tijdens onze Lean Six Sigma opleidingen, en we hebben ons programma zo ontworpen dat alle cursisten er op een leuke manier bij betrokken worden. Zo organiseren we bijvoorbeeld een live Value Stream Mapping (VSM) sessie, waarbij je in een proces duikt en het vanaf nul opnieuw opbouwt. Of een teamoefening die aantoont waarom ‘Standard Work’ echt werkt. Hands-on ervaring die je opdoet vanuit het comfort van je huis of kantoor: niet alleen handig, maar ook erg leerzaam.

Inschrijven

Hybrid

Via onze hybrid-formule kan je beslissen of je de Green Belt training klassikaal of vanop je eigen locatie volgt. Ideaal voor deelnemers met een drukke en onvoorspelbare agenda. Met ons MyTraining™-platform ben je bovendien altijd goed voorbereid, ongeacht je keuze.

Inschrijven

Curriculum

Over onze Green Belt opleiding

Het vermogen om problemen blijvend op te lossen is een van de meest gewaardeerde vaardigheden in elke organisatie en laat dit nu precies zijn waar onze Lean Six Sigma Green Belt opleiding jou bedreven in maakt. Tijdens deze Green Belt opleiding leer je hoe je de onderliggende oorzaak van een probleem blootlegt en ervoor zorgt dat verbeterinitiatieven altijd doelgericht zijn. Dit is een van de redenen waarom Lean Six Sigma beoefenaars zo gewild zijn; ze lossen problemen op door middel van onderbouwd onderzoek en voorkomen dat er gewoon brandjes worden geblust. Ze creëren oplossingen die blijvend zijn.

Als Green Belt moet je verschillende lagen van een organisatie betrekken. Verbeteringen zijn immers nog steeds een verandering, en verandering mag nooit een verrassing zijn, want dat roept weerstand op. In plaats daarvan creëer je draagvlak voor deze veranderingen door te weten hoe je de belangrijkste partijen erbij betrekt en door change managementtechnieken toe te passen. Het ombuigen van weerstand naar enthousiasme is een belangrijk aspect binnen elk Lean Six Sigma project.

Van Green Belts wordt verwacht dat ze beschikken over een breed scala aan kennis en tools. Daarom is het kiezen van de juiste Green Belt opleiding van vitaal belang. Bij onze Green Belt opleiding moet praktijkervaring deel uitmaken van het programma, om cursisten te helpen de kloof tussen ‘weten’ en ‘doen’ te overbruggen. Daarom omvat ons volledige Green Belt programma een project en duurt de opleiding 3 tot 4 maanden. Want alleen door kennis herhaaldelijk toe te passen gedurende meerdere maanden kunnen cursisten echt vaardig worden.

We lichten graag toe wat de opleiding specifiek te bieden heeft. Deze intensieve opzet heeft maar één doel: van jou een vaardige Lean Six Sigma expert maken. Met elke fase groeit je kennis en begrip van de tools, tot je uiteindelijk volledig vat hoe je als volwaardige Green Belt je doelen bereikt.

De weg naar je certificaat

Voorbereiding

Om je te helpen met de voorbereiding voor de Green Belt opleiding krijg je:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 30 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • 2 digitale boeken gericht op Lean en Lean Six Sigma in de praktijk
 • Mogelijkheid tot aankoop van TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot MyTraining™

Opleidingsdagen

Jouw Green Belt sessies omvatten:

 • 6 opleidingsdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw project

Om jouw Green belt project van succes te verzekeren omvat de opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • 5 tollgate reviews
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

De Green Belt certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Green Belt-certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

Voorbereiding

Opleidingsdagen

Jouw project

Certificering

certificering

De waarde van je Green Belt certificaat

Het succesvol afronden van een van onze opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op de pagina over de waarde van het certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

investering

Opleidingskosten

Green Belt kosten

Om als Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerd te worden volgens de ISO 18404-normen, dien je naast het theoriegedeelte een verbeterproject af te ronden. Tijdens je Green Belt project word je bijgestaan door een ervaren projectcoach. Ben je echter niet in de mogelijkheid om het totale traject te volgen, dan kan je er ook voor kiezen om alleen het theoriegedeelte te volgen.

Inschrijven

€4.695,- (excl. BTW)

Volledig Green Belt traject

Inschrijven

€3.495,- (excl. BTW)

Alleen theorie

Inschrijven

Return on investment

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste manier om een aankoop te rechtvaardigen. Dat geldt ook voor onze Green Belt opleiding, die hoe dan ook de verwachte resultaten levert. Na duizenden cursisten te hebben opgeleid in de Lean Six Sigma methodologie, hebben we vastgesteld dat Green Belt projecten besparingen tot 75.000 euro kunnen opleveren, vanaf het eerste project. Met een doorlooptijd van 3-4 maanden per project is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar te voeren.

In-Company

Als je op zoek bent naar een opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company opleiding.

In-Company

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Master Black Belts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van hoeveel voordeel je met Lean Six Sigma kan behalen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

Startdata

Startdata Green Belt-opleiding

19 sep
Lindner Hotel Antwerpen

Lindner Hotel Antwerpen

Trainingsdagen
19 September 2024|20 September 2024|3 October 2024|4 October 2024|7 November 2024|8 November 2024

Adres
,

26 sep
Zebrastraat | Gent

Zebrastraat | Gent

Trainingsdagen
26 September 2024|27 September 2024|10 October 2024|11 October 2024|24 October 2024|25 October 2024

Adres
Lange Kievitstraat 125, 2018

07 nov
Zebrastraat | Gent

Zebrastraat | Gent

Trainingsdagen
7 November 2024|8 November 2024|21 November 2024|22 November 2024|12 December 2024|13 December 2024

Adres
Zebrastraat 32/001, 9000

Trainingsdagen

19 september 2024, 20 september 2024, 3 oktober 2024, 4 oktober 2024, 7 november 2024, 8 november 2024

Adres

Lange Kievitstraat 125, Antwerpen, 2018

Trainingsdagen

26 september 2024, 27 september 2024, 10 oktober 2024, 11 oktober 2024, 24 oktober 2024, 25 oktober 2024

Adres

Zebrastraat 32/001, Gent, 9000

Trainingsdagen

7 november 2024, 8 november 2024, 21 november 2024, 22 november 2024, 12 december 2024, 13 december 2024

Adres

Zebrastraat 32/001, Gent, 9000

14 nov
Radisson Hotel | Brussel

Radisson Hotel | Brussel

Trainingsdagen
14 November 2024|15 November 2024|28 November 2024|29 November 2024|19 December 2024|20 December 2024

Adres
Zebrastraat 32/001, 9000

14 nov
Lindner Hotel Antwerpen

Lindner Hotel Antwerpen

Trainingsdagen
14 November 2024|15 November 2024|28 November 2024|29 November 2024|19 December 2024|20 December 2024

Adres
Wolvengracht 47, 1000

Trainingsdagen

14 november 2024, 15 november 2024, 28 november 2024, 29 november 2024, 19 december 2024, 20 december 2024

Adres

Wolvengracht 47, Brussel, 1000

Extra information

This course will be given in English

Trainingsdagen

14 november 2024, 15 november 2024, 28 november 2024, 29 november 2024, 19 december 2024, 20 december 2024

Adres

Lange Kievitstraat 125, Antwerpen, 2018

×


Testimonials

Wat klanten over ons zeggen

FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik mij inschrijven en deelnemen aan een opleiding zonder enige voorkennis of ervaring met Lean Six Sigma?

Bij elke opleiding gaan wij ervan uit dat cursisten starten zonder enige kennis van de Lean Six Sigma methodologie. De opleiding begint met de basis en legt elk onderwerp uit zonder uit te gaan van eerdere ervaring. Tijdens de opleiding voer je simulaties en oefeningen uit zodat je de nodige kennis ontwikkelt. Als je ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van je opleiding, word je gecoacht en bijgestaan door een van de (Master) Black Belts van The Lean Six Sigma Company om je op weg te helpen.

Moet ik voor een Green Belt- of Black Belt-opleiding gaan?

Dit is afhankelijk van je doelstellingen en wat je wil bereiken. Wil je Lean Six Sigma parttime toepassen, bijvoorbeeld naast ander werk, dan is de Green Belt opleiding de beste keuze. Als het je doel is om fulltime met continue verbetering en Lean Six Sigma aan de slag te gaan, dan is de Black Belt opleiding de juiste keuze.

Is een Lean Six Sigma opleiding relevant in deze fase van mijn loopbaan?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee je in elke fase van je loopbaan aan de slag kan en deze opleiding is het ideale startpunt. Zelfs als beginner kan je werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean Six Sigma kan dienen als een aanvulling op je huidige werk, ter vervanging van een deel van je bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe fulltime carrière worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

Wat is het verschil tussen Green Belt en Black Belt?

Het belangrijkste verschil is de reikwijdte van je projecten. Green Belt projecten zijn probleemoplossend en van invloed op een enkele afdeling belanghebbenden. Black Belt projecten dienen eerder om langdurige, complexe problemen aan te pakken die afdelingsgrenzen overschrijden en verschillende stakeholders beïnvloeden. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een meer actieve, leidende rol op zich waarbij ze andere Green Belts aansturen tijdens projecten.

In welke mate verschilt de Black Belt Dienstverlening opleiding van de Black Belt Industrie-opleiding?

De Black Belt Dienstverlening opleiding is het meest geschikt als je werkzaam bent in transactionele beroepen zoals algemene administratie, logistiek, financiën, enz. De Industrie opleiding is het meest geschikt voor degenen die zich bezighouden met massaproductie, machines, fabrieken en automatisering. Uiteraard kan je na het volgen van de Industrie opleiding ook aan de slag met projecten binnen de transactionele domeinen.

Statistiek schrikt me een beetje af, is een Lean Six Sigma opleiding dan wel iets voor mij?

De Green Belt opleiding heeft, in tegenstelling tot onze Black Belt-opleiding, zeer weinig statistisch gerelateerde inhoud. Toch begint ook de Black Belt bij de basis. We zijn steeds in de veronderstelling dat onze cursisten geen achtergrondkennis op het gebied van statistiek hebben en beseffen dat het idee om met statistiek te werken enigszins intimiderend kan klinken. Maar wees gerust, onze trainers hebben duizenden cursisten geholpen om statistiek te begrijpen én er hun interesse in terug te vinden. Daarnaast bieden wij aanvullende cursussen en diverse video’s op ons MyTraining™-platform die je helpen bij de voorbereiding op of herhaling van specifieke oefeningen.

Bieden jullie avond- of weekendopleidingen aan?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar haar opleidingen te organiseren tijdens de normale werkuren. Dit is een bewuste keuze om het privéleven van onze cursisten niet te verstoren en om je te laten wennen aan het idee om met Lean Six Sigma te werken tijdens de normale werkuren. Zo kan je deze gewoonte voortzetten eens de opleiding is voltooid. Er zijn echter enkele lokale uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met de contactpersoon voor jouw regio als je vragen hebt.

Bieden jullie opleidingen aan in meerdere talen?

Meer informatie over de landen waar we momenteel actief zijn en opleidingen aanbieden kan je vinden op onze wereldkaart op theleansixsigmacompany.com

In België bieden wij opleidingen aan in het Nederlands, Frans en Engels.

Kan ik subsidies aanvragen voor mijn opleiding?

Ben je zelfstandige of werk je voor een kmo? Dan kom je misschien in aanmerking voor de kmo-portefeuille. The Lean Six Sigma Company is immers geregistreerd als erkende dienstverlener bij het VLAIO. Meer informatie vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ligt de maatschappelijke zetel van jouw bedrijf in het Brussels of het Waals Gewest? Dan kan je geen beroep doen op de kmo-portefeuille, maar kom je misschien in aanmerking voor een andere vorm van subsidies, zoals de Brusselse “prime de formation” of de Waalse “chèques-formation”. Stuur ons gerust een bericht voor verdere informatie hieromtrent.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Download studiegids

Vind het antwoord op je vragen in onze studiegids

Onze studiegids geeft je de nodige duiding en informatie over onze opleidingen om je de juiste keuze te helpen maken.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS