open inschrijving

Black Belt Industrie opleiding

Breng Lean Six Sigma naar de werkvloer met onze hoogstaande Lean Six Sigma Black Belt Industrie opleiding. Deze Black Belt opleiding bevat modules over projectleiderschap, change management, statistisch onderzoek en zo veel meer. Onze Master Black Belts geven je een diepgaand inzicht in de wereld van Lean Six Sigma en de toepassing ervan in elke productieomgeving. Onze Black Belt opleiding is immers een van de weinige is die met glans aan de strenge ISO18404 en ISO15053-kwaliteitsnormen voldoet. Ze kan ook als groepsopleiding binnen je organisatie gegeven worden. Meer daarover op onze In-Company-pagina.

Overzicht

Duur

Theorie 10 dagen Praktijk 6 maanden

Vereiste voorkennis

Geen

Locations

4 locations

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

Inleiding

De effectiviteit van Lean Six Sigma Black Belts

Heb je je ooit afgevraagd waarom problemen op het werk blijven bestaan, zelfs wanneer veel collega’s er ongelukkig mee zijn? Waarschijnlijk zijn er verschillende pogingen ondernomen om het probleem op te lossen, maar was die oplossing van korte duur. Vaak is het onderliggende probleem dat je niet precies weet wat je moet oplossen. Dit inzicht en de vaardigheid om de hoofdoorzaak van een probleem te achterhalen en bloot te leggen is wat Lean Six Sigma Black Belts de drijvende kracht maakt achter het oplossen en voorkomen van problemen. Black Belts weten welke veranderingen écht bijdragen tot je bedrijf. En alleen door dit inzicht kunnen blijvende verbeteringen worden bereikt.

 • Uitgebreid alumni-netwerk
 • Meest complete Lean Six Sigma-programma
 • Individuele projectcoaching

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal aanwezig, lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5 sterren.

De voordelen van Lean Six Sigma Black Belts voor je organisatie

Alle organisaties hebben enorm veel baat bij minder verspilling. Stel je een afdeling voor waar de workflow niet wordt verstoord door een gebrek aan materialen, wachttijden of defecten. Bovendien verbeter je door verspilling te verminderen de productiviteit van al je collega’s. Lean Six Sigma definieert zeven types van verspilling en Lean Six Sigma Black Belts weten hoe ze stuk voor stuk te elimineren. Als Black Belt bereik je dit ofwel door dagelijkse initiatieven, ofwel door complexe interdepartementale projecten. In dat laatste aspect bereik je als Black Belt de meest significante resultaten en word je het best ingezet. Tijdens de opleiding verdiep je je in alle essentiële tools en methodes, leer je hoe je belanghebbenden betrekt en hoe je de focus houdt tot de resultaten binnen zijn.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Classroom

Woon je de Lean Six Sigma Black Belt Industrie opleiding op locatie bij, dan geniet je van de interactie met je medecursisten. Deel je ideeën, leer van groepsoefeningen, bespreek en reflecteer over projectideeën met je trainer vanaf dag één. Onze classrooms draaien rond interactie en de praktijkoefeningen helpen je om je eigen Lean inzichten te ontwikkelen.

Inschrijven

Virtueel

Volg onze training van overal ter wereld dankzij onze virtual classroom. Online interactie staat centraal tijdens onze Black Belt opleidingen, en we hebben ons programma zo ontworpen dat alle cursisten er op een leuke manier bij betrokken worden. Zo organiseren we bijvoorbeeld een live Value Stream Mapping (VSM) sessie, waarbij je in een proces duikt en het vanaf nul opnieuw opbouwt. Of een teamoefening die aantoont waarom ‘Standard Work’ echt werkt. Hands-on ervaring die je opdoet vanuit het comfort van je huis of kantoor: niet alleen handig, maar ook erg leerzaam.

Inschrijven

Hybrid

Via onze hybrid-formule kan je beslissen of je de opleiding klassikaal of vanop je eigen locatie volgt. Ideaal voor deelnemers met een drukke en onvoorspelbare agenda. Met ons MyTraining™-platform ben je bovendien altijd goed voorbereid, ongeacht je keuze.

Inschrijven

Curriculum

Over onze Lean Six Sigma Black Belt opleiding

De effectiviteit van Lean Six Sigma Black Belts komt voort uit het zeldzame vermogen om iedereen te helpen tijd te besparen. Tijd is altijd schaars. Maar door processen te verfijnen, gedeelde routines te creëren en door te veranderen hoe mensen omgaan met hindernissen op het werk, kunnen Lean Six Sigma beoefenaars ongelooflijke hoeveelheden tijd besparen. Black Belts leren hoe ze processen kunnen ontleden en heropbouwen, leren hoe ze anderen bij Continuous Improvement kunnen betrekken en hoe ze de werkstandaard voor iedereen kunnen verbeteren.

De Black Belt Industrie opleiding is gemaakt voor professionals die Lean Six Sigma op een fulltime basis willen toepassen binnen grotere bedrijfsorganisaties en betrokken zijn bij massaproductie van goederen. De opleiding neemt zo’n drie à vier maanden in beslag en omvat o.a. een gecoacht project. Hieronder vind je een overzicht van ons programma en onze leermaterialen om je voor te bereiden op de sessies.

De weg naar je certificaat

Voorbereiding

Om je te helpen bij je voorbereiding bevat de Black Belt Industrie opleiding:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • 2 digitale boeken gericht op Lean en Lean Six Sigma in de praktijk
 • Bijhorende TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot Mytraining™

Opleidingsdagen

Jouw Black Belt Industrie sessies omvatten:

 • 10 opleidingsdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw project

Om jouw Black Belt project van succes te verzekeren omvat de Black Belt Industrie opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • 5 tollgate reviews
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

De Black Belt Industrie certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Black Belt-certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

Voorbereiding

Opleidingsdagen

Jouw project

Certificering

certificering

De waarde van je Black Belt Industrie certificaat

Het succesvol afronden van een van onze Black Belt opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van het certificaat? Op de pagina over de waarde van jouw certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

investering

Opleidingskosten

Black Belt Industrie kosten

Om als Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd te worden volgens de ISO 18404-normen, dien je naast het theoriegedeelte een verbeterproject af te ronden. Tijdens je Black Belt project word je bijgestaan door een ervaren projectcoach. Ben je echter niet in de mogelijkheid om het totale traject te volgen, dan kan je er ook voor kiezen om alleen het theoriegedeelte te volgen

Inschrijven

€6.995,- (excl. BTW)

Volledig Black Belt-traject

Inschrijven

€5.695,- (excl. BTW)

Alleen theorie

Inschrijven

Return on investment

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste manier om een aankoop te rechtvaardigen. Dat geldt ook voor onze Black Belt opleidingen, die hoe dan ook de verwachte resultaten leveren. Na duizenden cursisten te hebben opgeleid in de Lean Six Sigma methodologie, hebben we vastgesteld dat Black Belt projecten besparingen van gemiddeld € 150.000 kunnen opleveren, vanaf het eerste project. Met een doorlooptijd van 4-6 maanden per project is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar te voeren.

In-Company

Als je op zoek bent naar een opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company opleiding.

In-Company

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

tasting

Lean Six Sigma tasting

Learn how to utilize Lean Six Sigma and which training would be most effective for you. Attend one of our Lean tastings and get all the answers. During the tasting, our (Master) Black Belt trainers will explain the fundamentals of the methodology to you, and how to turn your ideas into results. Let us answer your questions and reveal just how much you could benefit from employing Lean.

 • Bespoke training advice for every student
 • Q&A session about the Lean Six Sigma methodology
 • Discuss project ideas with other attendees
 • Get to know our trainers
 • Available to everyone

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Master Black Belts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

StartData

Startdata Black Belt Industrie opleiding


18 Jan
SQ Antwerp Tower | Antwerpen

SQ Antwerp Tower | Antwerpen

Trainingsdagen
18 January 2024|19 January 2024|1 February 2024|2 February 2024|22 February 2024|23 February 2024|7 March 2024|8 March 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
,

25 Jan
Zebrastraat | Gent

Zebrastraat | Gent

Trainingsdagen
25 January 2024|26 January 2024|8 February 2024|9 February 2024|22 February 2024|23 February 2024|29 February 2024|1 March 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
Frankrijklei 5, 2000

28 Mar
SQ Antwerp Tower | Antwerpen

SQ Antwerp Tower | Antwerpen

Trainingsdagen
28 March 2024|29 March 2024|25 April 2024|26 April 2024|16 May 2024|17 May 2024|30 May 2024|31 May 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
Zebrastraat 32/001, 9000

Trainingsdagen

18 January 2024, 19 January 2024, 1 February 2024, 2 February 2024, 22 February 2024, 23 February 2024, 7 March 2024, 8 March 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

Frankrijklei 5, Antwerpen, 2000

Extra information

De sessies van 20/6 en 21/6 worden in het Engels gegeven.

Trainingsdagen

25 January 2024, 26 January 2024, 8 February 2024, 9 February 2024, 22 February 2024, 23 February 2024, 29 February 2024, 1 March 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

Zebrastraat 32/001, Gent, 9000

Extra information

De sessies van 22/2 & 23/2 en van 20/6 & 21/6 vinden plaats in Antwerpen. De sessies van 20/6 & 21/6 worden in het Engels gegeven.

Trainingsdagen

28 March 2024, 29 March 2024, 25 April 2024, 26 April 2024, 16 May 2024, 17 May 2024, 30 May 2024, 31 May 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

Frankrijklei 5, Antwerpen, 2000

Extra information

De sessies van 20/6 en 21/6 worden in het Engels gegeven.

18 Apr
Zebrastraat | Gent

Zebrastraat | Gent

Trainingsdagen
18 April 2024|19 April 2024|2 May 2024|3 May 2024|16 May 2024|17 May 2024|23 May 2024|24 May 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
Frankrijklei 5, 2000

13 May
Radisson Hotel | Brussel

Radisson Hotel | Brussel

Trainingsdagen
13 May 2024|14 May 2024|27 May 2024|28 May 2024|3 June 2024|4 June 2024|10 June 2024|11 June 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
Zebrastraat 32/001, 9000

13 May
Virtual Learning

Virtual Learning

Trainingsdagen
13 May 2024|14 May 2024|27 May 2024|28 May 2024|3 June 2024|4 June 2024|10 June 2024|11 June 2024|20 June 2024|21 June 2024

Adres
Wolvengracht 47, 1000

Trainingsdagen

18 April 2024, 19 April 2024, 2 May 2024, 3 May 2024, 16 May 2024, 17 May 2024, 23 May 2024, 24 May 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

Zebrastraat 32/001, Gent, 9000

Extra information

De sessies van 16/5 & 17/5 en van 20/6 & 21/6 vinden plaats in Antwerpen. De sessies van 20/6 & 21/6 worden in het Engels gegeven.

Trainingsdagen

13 May 2024, 14 May 2024, 27 May 2024, 28 May 2024, 3 June 2024, 4 June 2024, 10 June 2024, 11 June 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

Wolvengracht 47, Brussel, 1000

Extra information

This course will be given in English. The 20/6 & 21/6 session will take place in Antwerp.

Trainingsdagen

13 May 2024, 14 May 2024, 27 May 2024, 28 May 2024, 3 June 2024, 4 June 2024, 10 June 2024, 11 June 2024, 20 June 2024, 21 June 2024

Adres

, Online,

Extra information

This course will be given in English.

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mij inschrijven en deelnemen aan een opleiding zonder enige voorkennis of ervaring met Lean Six Sigma?

Bij elke opleiding gaan wij ervan uit dat cursisten starten zonder enige kennis van de Lean Six Sigma methodologie. De opleiding begint met de basis en legt elk onderwerp uit zonder uit te gaan van eerdere ervaring. Tijdens de opleiding voer je simulaties en oefeningen uit zodat je de nodige kennis ontwikkelt. Als je ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van je opleiding, word je gecoacht en bijgestaan door een van de (Master) Black Belts van The Lean Six Sigma Company om je op weg te helpen.

2. Moet ik voor een Green Belt of Black Belt opleiding gaan?

Dit is afhankelijk van je doelstellingen en wat je wil bereiken. Wil je Lean Six Sigma parttime toepassen, bijvoorbeeld naast ander werk, dan is de Green Belt opleiding de beste keuze. Als het je doel is om fulltime met continue verbetering en Lean Six Sigma aan de slag te gaan, dan is de Black Belt opleiding de juiste keuze.

3. Is een Lean Six Sigma opleiding relevant in deze fase van mijn loopbaan?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee je in elke fase van je loopbaan aan de slag kan en deze opleiding is het ideale startpunt. Zelfs als beginner kan je werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean Six Sigma kan dienen als een aanvulling op je huidige werk, ter vervanging van een deel van je bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe fulltime carrière worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

4. Green Belt vs. Black Belt

Het belangrijkste verschil is de reikwijdte van je projecten. Green Belt projecten zijn probleemoplossend en van invloed op een enkele afdeling belanghebbenden. Black Belt projecten dienen eerder om langdurige, complexe problemen aan te pakken die afdelingsgrenzen overschrijden en verschillende stakeholders beïnvloeden. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een meer actieve, leidende rol op zich waarbij ze andere Green Belts aansturen tijdens projecten.

5. In welke mate verschilt de Black Belt Dienstverlening opleiding van de Black Belt Industrie opleiding?

De Black Belt Dienstverlening opleiding is het meest geschikt als je werkzaam bent in transactionele beroepen zoals algemene administratie, logistiek, financiën, enz. De Industrie-opleiding is het meest geschikt voor degenen die zich bezighouden met massaproductie, machines, fabrieken en automatisering. Uiteraard kan je na het volgen van de Black Belt Industrie opleiding ook aan de slag met projecten binnen de transactionele domeinen.

6. Statistiek schrikt me een beetje af, is een Lean Six Sigma opleiding dan wel iets voor mij?

De Green Belt opleiding heeft, in tegenstelling tot onze Black Belt opleiding, zeer weinig statistisch gerelateerde inhoud. Toch begint ook de Black Belt bij de basis. We zijn steeds in de veronderstelling dat onze cursisten geen achtergrondkennis op het gebied van statistiek hebben en beseffen dat het idee om met statistiek te werken enigszins intimiderend kan klinken. Maar wees gerust, onze trainers hebben duizenden cursisten geholpen om statistiek te begrijpen én er hun interesse in terug te vinden. Daarnaast bieden wij aanvullende cursussen en diverse video’s op ons MyTraining™-platform die je helpen bij de voorbereiding op of herhaling van specifieke oefeningen.

7. Bieden jullie avond- of weekendopleidingen aan?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar haar opleidingen te organiseren tijdens de normale werkuren. Dit is een bewuste keuze om het privéleven van onze cursisten niet te verstoren en om je te laten wennen aan het idee om met Lean Six Sigma te werken tijdens de normale werkuren. Zo kan je deze gewoonte voortzetten eens de opleiding is voltooid. Er zijn echter enkele lokale uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met de contactpersoon voor jouw regio als je vragen hebt.

8. Bieden jullie opleidingen aan in meerdere talen?

Meer informatie over de landen waar we momenteel actief zijn en opleidingen aanbieden kan je vinden op onze wereldkaart op theleansixsigmacompany.com

9. Kan ik subsidies aanvragen voor mijn opleiding?

Ben je zelfstandige of werk je voor een kmo? Dan kom je misschien in aanmerking voor de kmo-portefeuille. The Lean Six Sigma Company is immers geregistreerd als erkende dienstverlener bij het VLAIO. Meer informatie vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ligt de maatschappelijke zetel van jouw bedrijf in het Brussels of het Waals Gewest? Dan kan je geen beroep doen op de kmo-portefeuille, maar kom je misschien in aanmerking voor een andere vorm van subsidies, zoals de Brusselse “prime de formation” of de Waalse “chèques-formation”. Stuur ons gerust een bericht voor verdere informatie hieromtrent.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Download studiegids

Vind het antwoord op je vragen in onze studiegids

Onze studiegids geeft je de nodige duiding en informatie over onze opleidingen om je de juiste keuze te helpen maken.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS