Sponsor & Champion

  • Blijf competitief als organisatie met Lean Six Sigma

  • Beheer de middelen van het verbeterproject

  • Implementeer Lean Six Sigma in jouw organisatie

  • Neem verantwoordelijk voor de investering en het succes

Verantwoordelijk voor het budget en verantwoordelijk voor het succes

Lean Six Sigma wordt uitgerold binnen uw organisatie en u bent verantwoordelijk voor het succes en het budget? Dan wilt u weten wat u kunt bereiken met Lean Six Sigma, wat u mag verwachten van uw medewerkers en welke doelen u kunt stellen.

Champions zijn de bestuursleden en directieleden die verantwoordelijk zijn voor de competitiviteit en groei van de organisatie. Lean Six Sigma is de manier om competitief te blijven en komt tot haar recht als het topmanagement erachter staat. Dat vergt tijd en aandacht. De Champion bij General Electric was oud-CEO Jack Welch zelf. 

De Sponsor is de proceseigenaar. Een manager verantwoordelijk voor de kwaliteit en kosten van een product of productgroep. Lean Six Sigma professionals doen de verbeterprojecten in opdracht van de Sponsor. De Sponsor zorgt er op zijn/haar beurt voor dat alle betrokkenen tijd en geld krijgen om zonder belemmeringen de Lean Six Sigma projecten te kunnen uitvoeren.

Bekijk de implementatiepagina voor meer informatie over Lean Six Sigma (Wat is Lean Six Sigma?) in uw organisatie. 

De sponsor en champion training

Tijdens de training leert u welke bedrijfskundige vraagstukken opgelost worden met Lean Six Sigma. U leert welke investeringen, in termen van tijd en geld, nodig zijn om succes te boeken en we delen onze ervaringen over het implementeren van de methodieken. Na de training kunt u starten met het vormgeven van de implementatie. 

Sponsor & Champion

De specialisatieopleiding voor het management van de organisatie

Studiegids aanvragen

Sponsor & Champion
Prijzen op Aanvraag

(enkel beschikbaar via in-company-traject)

Studiegids downloadenContacteer Ons

Praktische Informatie

De opleiding Champion & Sponsor is enkel beschikbaar als onderdeel van een op maat gemaakt in-company-traject.

 

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de inhoud en het programma deze opleiding. Je kan deze opleiding volgen zonder voorkennis.

 

Wens je een vrijblijvende offerte te ontvangen voor deze opleiding, al dan niet in combinatie met andere opleidingen? Aarzel dan niet en contacteer ons voor een gepersonaliseerd voorstel.

Afhankelijk van de groepsgrootte, type organisatie en omvang van de implementatie duurt de training 4 tot 8 uur. De training is geschikt voor al het management die de budgetten beheren en verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur. Veelal bestaat de groep uit 1 champion, meerdere sponsoren en iemand uit HR.

Deel 1 - Wat is Lean Six Sigma?

Uitleg over de achtergrond van Lean Six Sigma. 

Deel 2 - Wat kunt u verwachten van uw investering in Lean Six Sigma?

We delen onze ervaringen over de doelen die u kunt bereiken met Lean Six Sigma. Wat kost het om een implementatie door te voeren? Hoeveel professionals moeten er getraind worden? Hoe houdt u de implementatie in leven? 

Deel 3 - Wat kunt u doen om een succes te maken van de implementatie?

U leert drempels wegnemen, de juiste prikkels in te richten en u leert om het traject te faciliteiten als (top)manager. 

Ontdek onze vergelijkbare opleidingen

Met onderstaande opleidingen bouw je verder op Sponsor & Champion.

Black Belt – Dienstverlening old

De achtdaagse Lean Six Sigma-opleiding voor de dienstensector

Een Lean Six Sigma Black Belt is een expert die projectmatig processen optimaliseert. De Black Belt voor de dienstverlening training is voor iedereen met minimaal bachelor niveau met affiniteit voor procesverbeteren. Vooropleiding op het gebied van Lean Six Sigma, zoals Green Belt, is niet noodzakelijk.

Meer informatie

Black Belt – Industrie old

De tiendaagse Lean Six Sigma-opleiding voor de industriesector

Werkt u in een industriële omgeving? Hebt u de ambitie om het maximale uit processen te halen? Wil u samen met je team bouwen aan processen die écht leveren wat de klant vraagt? Wenst u statistiek met creativiteit te combineren om dit te bereiken? Dan is de training Black Belt industrie preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Lean Leader old

De tweedaagse upgrade naar Lean Leader voor Practitioners

Bent u een leider die een procesprobleem succesvol wil leren oplossen? Wil u het Lean managementgedachtegoed concretiseren? Streeft u het na om medewerkers hiervoor te motiveren? Dan is de Lean Leader training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Een programma op maat

In-company

Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

Meer informatieHulp nodig?