Lean Thinking

 • Maak kennis met Lean Management

 • Ga meteen aan de slag met de geleerde tools

 • Word je bewust van verschillende soorten verspilling

 • Toegankelijke opleiding van beginnersniveau

Verspilling zien en oplossen

Lean thinking training? Lean is de methodiek om ervoor te zorgen dat diensten en producten snel geleverd kunnen worden. De methodiek focust zich op het reduceren van handelingen die geen waarde toevoegen voor de klant (verspillingen). Een Lean professional is een procesverbeteraar die de Lean filosofie naleeft en de verbetertools in de praktijk kan toepassen. Een goede Lean professional kan ook collega’s mobiliseren om processen te verbeteren. 

Doel van de opleiding

De Lean Thinking-opleiding is de opleiding om de Lean-principes te leren toepassen in de praktijk. De opleiding is opgebouwd rondom twee hoofdonderwerpen en een simulatie. De hoofdonderwerpen zijn de zeven verspillingen en de vijf stappen van Womack. Verder loopt er een simulatie doorheen de opleiding om het geleerde direct toe te passen in de praktijk. 

Na deze tweedaagse opleiding ben je meteen in staat om de Lean-principes toe te passen in jouw werkomgeving. Tijdens deze opleiding leer je verspillingen herkennen en krijg je een roadmap om gericht processen te optimaliseren. Je zal versteld staan van de hoeveelheid verbeterpotentieel die je plots zal herkennen en ook daadwerkelijk kan aanpakken.

Het complete programma en bijhorende competenties vind je terug in de studiegids.

Lean Thinking

De tweedaagse Lean-opleiding voor de beginnende verbeteraars

Lean Thinking
Prijzen op aanvraag

(enkel beschikbaar via in-company-traject)

Studiegids downloadenContacteer Ons

2 dagen

Duurtijd opleiding

271

Aantal behaalde certificaten

100,00%

Gem. slagingspercentage

Sinds oprichting t.e.m. 2020 behaalden 271 deelnemers een certificaat Lean Thinking via The Lean Six Sigma Company met een uitstekend slagingspercentage van 100,00%.

Opleidingsmodaliteiten

 • Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met login voor MyTraining.

 • Opleiding gaat telkens door van 9u00 tot 17u00 met max. 12 personen.

 • Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding vereist.

 • De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch examen.

 • Geslaagd voor theorie bij een voldoende voor het examen.

 • Theorie kan gevolgd worden zonder praktijkopdracht, maar wordt afgeraden.

 • Geslaagd voor praktijk bij het succesvol afronden van de praktijkopdracht.

 • Wij proberen de opleidingen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Waarde van het Certificaat

Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het internationaal erkende Lean Thinking-theoriecertificaat.

Meer informatie

De opleiding Lean Thinking is enkel beschikbaar als onderdeel van een op maat gemaakt in-company-traject. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de inhoud en het programma van deze opleiding.

Wens je een vrijblijvende offerte te ontvangen voor deze opleiding, al dan niet in combinatie met andere opleidingen? Aarzel dan niet en contacteer ons voor een gepersonaliseerd voorstel.

De Lean Thinking opleiding is een 2-daagse bewustwordingstraining. We behandelen de 7 verspillingen, de 5 stappen van Womack en de belangrijkste verbetertechnieken. Als rode draad door de training loopt een praktijksimulatie. De Lean technieken die je tijdens de opleiding leert, pas je ook direct toe in de simulatie. Hierdoor blijft de materie een stuk beter hangen en kun je na de training meteen aan de slag met Lean. 

Deel 1 - Achtergrond en Roadmap

De eerste module staat in het thema van 2 hoofdonderwerpen. De filosofie en achtergrond van Lean en de Lean roadmap. 

Dag 2 - Technieken en examen

Lean bestaat uit vele verbetertechnieken en hulpmiddelen. De belangrijkste komen de tweede module aanbod. 

Ontdek onze vergelijkbare opleidingen

Met onderstaande opleidingen bouw je verder op Lean Thinking.

Lean Practitioner old

De driedaagse Lean-opleiding voor professionele verbeteraars

Staat u achter het principe van continu verbeteren? Wil u de drijvende kracht zijn achter verandering? Gelooft u dat Lean Managementfilosofie u hiervoor de nodige handvatten zal geven? Dan is de Lean Practitioner training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Green Belt OLD

De zesdaagse Lean Six Sigma-opleiding voor deeltijdse verbeteraars

Bent u ambitieus, stelt u hoge eisen aan kwaliteit? Bent u in staat om een afdeling te mobiliseren? Wil u met procesverbeteren aan de gang naast uw werk? Dan is de Green Belt training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Lean Leader old

De tweedaagse upgrade naar Lean Leader voor Practitioners

Bent u een leider die een procesprobleem succesvol wil leren oplossen? Wil u het Lean managementgedachtegoed concretiseren? Streeft u het na om medewerkers hiervoor te motiveren? Dan is de Lean Leader training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Een programma op maat

In-company

Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

Meer informatieHulp nodig?