Opleidingsoverzicht

Benieuwd naar onze opleidingen?

Hieronder vind je een overzicht van onze opleidingen. The Lean Six Sigma Company begeleidt je graag persoonlijk in jouw ontwikkeling als specialist op het vlak van procesverbeteren. Daarom bieden we verschillende opleidingen zoals onze Green Belt, Black Belt of Lean-opleidingen. Elke opleiding heeft een andere inhoudelijke focus, met meer of minder opleidingsdagen, maar we zetten ook in op verschillende formats zoals upgrades of summer courses.

Hulp nodig bij jouw keuze?Neem telefonisch contact met ons op of plan een meeting met één van onze medewerkers.
Plan Meeting

1.256

Aantal behaalde certificaten*

88,39%

Gem. slagingspercentage*

9,05 / 10

Gem. tevredenheid (o.b.v. NPS)*

Sinds oprichting t.e.m. 2020 haalden wereldwijd 12.656 deelnemers een certificaat via The Lean Six Sigma Company met een uitstekend slagingspercentage van 82,93%.

*Maar liefst 1.256 personen werden door het Belgisch-Franse team opgeleid. Goed voor een slagingspercentage van 88.39% en een tevredenheidsscore van 9,05 op 10!

Bewustwording:
Lean Thinkers en Yellow Belt

Lean Thinkers en Yellow Belts zijn degenen die bekend zijn met de methodologie en zijn in staat om ondersteuning te bieden aan verbeterprojecten. Verder is deze groep medewerkers in staat om dagelijks processen te optimaliseren met verbeterborden en kaizen events. 

Projectmatig verbeteren:
Lean Practitioner, Green Belt en de Black Belt

Een Lean Six Sigma professional leidt, of neemt actief deel aan, verbeterprojecten . The Lean Six Sigma Company onderscheidt professionals op vier niveaus:

  1. De Lean Practitioners,
  2. De Lean Leaders,
  3. De Green Belts,
  4. De Black Belts.

Iedere professional heeft een specifieke rol en scope. Bekijk onze pagina over implementeren voor een schematische weergave van de rollen en verantwoordelijkheden.

Sponsor en Champion

Lean Six Sigma definieert ook twee rollen voor senior managers: de Champion en de Sponsor.

Een Champion zorgt ervoor dat het bedrijf een consistente, snelle implementatie doorvoert. Sponsors zijn de managers die eigenaar zijn van het te verbeteren proces. Tegen het einde van een project bepaalt de sponsor of de gedefinieerde doelstellingen zijn behaald.

Ook voor dit senior management bieden wij een gespecialiseerde opleiding ‘Champion & Sponsor’ aan. Meer informatie hierover vindt u hier terug, alsook in de studiegids.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS