Programma op maat

Master Black Belt opleiding

Dankzij het Master Black Belt-programma til je je kennis van Lean Six Sigma naar het hoogste niveau. En dat wordt beloond met een certificaat als bewijs van jouw expertise. In dit programma schaven we samen met een van onze Master Black Belts de laatste hiaten in jouw Lean Six Sigma-kennis en -ervaring bij. Vervolgens stellen we een persoonlijk leerprogramma op en met behulp van je coach werk je toe naar je nieuwe Master Black Belt-titel.

Overzicht

Duur

Varieert per persoon

Vereiste voorkennis

Zie studiegids

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

Inleiding

Master at work

De rol van een Master Black Belt bestaat uit een mix van Lean Six Sigma, strategie en (programma)management. Als continuous improvement leader stippel je de route voor verbeteringen uit. Vanuit jouw expertise geef je advies aan de directie of deployment manager en als nieuwe projecten op de bedrijfsvisie afgestemd moeten worden, treed je op als senior consultant. Met jouw voorkennis van Lean Six Sigma selecteer je de projecten die het meest bijdragen aan de KPI’s van de organisatie en zorg je ervoor dat veelvoorkomende valkuilen vermeden worden. Als het erop aankomt, weet je zowel veranderingen als verwachtingen te managen. Kortom, een Master Black Belt stelt orde op zaken en is een kompas voor toekomstige Lean Six Sigma initiatieven.

 • Opleidingsadvies op maat
 • Master Black Belt-coach
 • Programma op maat

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal & lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5 sterren.

Klankbord en partner

Als Master Black Belt ben je door je centrale positie van onschatbare waarde voor organisaties. Je start met het verduidelijken van de noodzaak voor improvement door burning platforms te creëren. Vervolgens is het aan jou om de juiste projecten te kiezen en die af te stemmen op de behoeftes van andere managers in de organisatie. Je bewaakt de vorderingen en omvang en coacht andere Black Belts waar nodig. Ondertussen houd je continu het managementteam op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en resultaten. Zo vorm je een drijvende kracht achter verbeteringen, zelfs bij de meest complexe thema’s en initiatieven.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Programma op maat

De agenda van het Master Black Belt-programma verschilt per cursist. Hij is gebaseerd op wat je nog moet bereiken, de mogelijke problemen waar je tegenaan bent gelopen en de hoeveelheid feedback die nodig is (zoals tollgate reviews of voortgangsbeoordelingen). Samen met je coach stel je een haalbare planning op. De duur, startdatum en andere details worden om die reden persoonlijk besproken. Aarzel niet om contact op te nemen met onze Master Black Belts voor verder advies.

Neem contact op

Curriculum

Over het Master Black Belt-programma

In tegenstelling tot onze andere opleidingen is de inhoud van het Master Black Belt-programma volledig afgestemd op jouw noden. Al vanaf de start focussen we niet alleen op het uitbreiden van je Lean Six Sigma-inzichten, maar besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van je visie als leider van de methodologie. Het is tenslotte de bedoeling dat je op het einde van de opleiding aan de slag kan gaan als een volwaardige Lean Six Sigma-leider. Afhankelijk van jouw ervaring en inzicht, gaan we stap voor stap aan de slag om je doelen te bereiken.

Een van je belangrijkste taken als Master Black Belt is het sturen van de onderneming in de richting van haar belangrijkste doel. En dat vereist dat je overzichtelijk te werk gaat, projecten zorgvuldig kiest, jouw keuze voorlegt aan alle belanghebbenden en hen overtuigt van het nut van de veranderingen. Communicatie en overtuigingskracht zijn dus belangrijke eigenschappen.

Met de hulp van jouw persoonlijke Master Black Belt-coach verken je al de nodige leiderschapskenmerken die organisaties van een deskundige change agent verwachten. De onderwerpen variëren van het maken van roadmaps en het managen van financiële resultaten, tot het trainen van andere Lean Six Sigma-professionals.

Over de jaren heen hebben we heel wat Black Belts opgeleid, en dat uit verschillende industrieën en expertiseniveaus. We weten hoe we je op weg kunnen helpen, en nog belangrijker, hoe we je kunnen helpen om aan de top van de Lean Six Sigma-ladder te komen.

De weg naar je certificaat

Voorbereiding

Om je te helpen met de voorbereiding voor de opleiding krijg je:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • 2 digitale boeken gericht op Lean en Lean Six Sigma in de praktijk
 • Mogelijkheid tot aankoop van TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot MyTraining™

Opleidingsdagen

Jouw sessies omvatten:

 • Op maat samengestelde lesdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw project

Om jouw project van succes te verzekeren omvat de opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • 5 tollgate reviews
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Black Belt-certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

Voorbereiding

Opleidingsdagen

Jouw project

Certificering

certificering

De waarde van je certificaat

Het succesvol afronden van een van onze opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van het certificaat? Op de pagina over de waarde van jouw certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

investering

Opleidingskosten

Prijs

Het Master Black Belt programma is maatwerk en daarom varieert de duur, intensiteit en hoeveelheid coaching per cursist. Om die reden verschilt ook de prijs van persoon tot persoon. Wil je een nauwkeurige prijsindicatie? Contacteer ons en een Master Black Belt beantwoordt al jouw vragen.

Neem contact op

Return on investment

Master Black Belts zijn niet langer lokale projectleiders. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in CI-leiderschap in het algemeen. Ze voeren geen projecten op individuele basis uit, maar zorgen er via hun leiderschap, projectselectie en coaching voor dat het volledige project een succes wordt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat hun specifieke bijdragen moeilijk in cijfers uit te drukken zijn, maar Master Black Belts helpen hun team jaarlijks kostenbesparingen van ongeveer 7-10 miljoen euro te realiseren.

In-Company

Als je op zoek bent naar een opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company-pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company-opleiding.

In-Company

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Tijdens de proeverij staan onze trainers voor je klaar. Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Master Black Belts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

StartDATA

Startdata Black Belt Dienstverlening


There are currently no training sessions scheduled for Master Black Belt opleiding.
Contact us for the possibilities

Testimonials

Customer reviews

Faq

Veelgestelde vragen

Kan ik mij inschrijven en deelnemen aan een opleiding zonder enige voorkennis of ervaring met Lean Six Sigma?

Bij elke opleiding gaan wij ervan uit dat cursisten starten zonder enige kennis van de Lean Six Sigma-methodologie. De opleiding begint met de basis en legt elk onderwerp uit zonder uit te gaan van eerdere ervaring. Tijdens de opleiding voer je simulaties en oefeningen uit zodat je de nodige kennis ontwikkelt. Als je ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van je opleiding, word je gecoacht en bijgestaan door een van de (Master) Black Belts van The Lean Six Sigma Company om je op weg te helpen.

Moet ik voor een Green Belt- of Black Belt-opleiding gaan?

Dit is afhankelijk van je doelstellingen en wat je wil bereiken. Wil je Lean Six Sigma parttime toepassen, bijvoorbeeld naast ander werk, dan is de Green Belt-opleiding de beste keuze. Als het je doel is om fulltime met continue verbetering en Lean Six Sigma aan de slag te gaan, dan is de Black Belt-opleiding de juiste keuze.

Is een Lean Six Sigma-opleiding relevant in deze fase van mijn loopbaan?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee je in elke fase van je loopbaan aan de slag kan en deze opleiding is het ideale startpunt. Zelfs als beginner kan je werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean Six Sigma kan dienen als een aanvulling op je huidige werk, ter vervanging van een deel van je bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe fulltime carrière worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

 

Green Belt vs. Black Belt

Het belangrijkste verschil is de reikwijdte van je projecten. Green Belt-projecten zijn probleemoplossend en van invloed op een enkele afdeling belanghebbenden. Black Belt-projecten dienen eerder om langdurige, complexe problemen aan te pakken die afdelingsgrenzen overschrijden en verschillende stakeholders beïnvloeden. De verantwoordelijkheden van een Green Belt komen overeen met die van een projectmanager. Black Belts dragen meer verantwoordelijkheden en nemen een meer actieve, leidende rol op zich waarbij ze andere Green Belts aansturen tijdens projecten.

In welke mate verschilt de Black Belt Dienstverlening-opleiding van de Black Belt Industrie-opleiding?

De Dienstverlening-opleiding is het meest geschikt als je werkzaam bent in transactionele beroepen zoals algemene administratie, logistiek, financiën, enz. De Industrie-opleiding is het meest geschikt voor degenen die zich bezighouden met massaproductie, machines, fabrieken en automatisering. Uiteraard kan je na het volgen van de Industrie-opleiding ook aan de slag met projecten binnen de transactionele domeinen.

Statistiek schrikt me een beetje af, is een Lean Six Sigma-opleiding dan wel iets voor mij?

De Green Belt-opleiding heeft, in tegenstelling tot onze Black Belt-opleiding, zeer weinig statistisch gerelateerde inhoud. Toch begint ook de Black Belt bij de basis. We zijn steeds in de veronderstelling dat onze cursisten geen achtergrondkennis op het gebied van statistiek hebben en beseffen dat het idee om met statistiek te werken enigszins intimiderend kan klinken. Maar wees gerust, onze trainers hebben duizenden cursisten geholpen om statistiek te begrijpen én er hun interesse in terug te vinden. Daarnaast bieden wij aanvullende cursussen en diverse video’s op ons MyTraining™-platform die je helpen bij de voorbereiding op of herhaling van specifieke oefeningen.

Bieden jullie avond- of weekendopleidingen aan?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar haar opleidingen te organiseren tijdens de normale werkuren. Dit is een bewuste keuze om het privéleven van onze cursisten niet te verstoren en om je te laten wennen aan het idee om met Lean Six Sigma te werken tijdens de normale werkuren. Zo kan je deze gewoonte voortzetten eens de opleiding is voltooid. Er zijn echter enkele lokale uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met de contactpersoon voor jouw regio als je vragen hebt.

Bieden jullie opleidingen aan in meerdere talen?

Meer informatie over de landen waar we momenteel actief zijn en opleidingen aanbieden kan je vinden op onze wereldkaart op theleansixsigmacompany.com

Kan ik subsidies aanvragen voor mijn opleiding?

Ben je zelfstandige of werk je voor een kmo? Dan kom je misschien in aanmerking voor de kmo-portefeuille. The Lean Six Sigma Company is immers geregistreerd als erkende dienstverlener bij het VLAIO. Meer informatie vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ligt de maatschappelijke zetel van jouw bedrijf in het Brussels of het Waals Gewest? Dan kan je geen beroep doen op de kmo-portefeuille, maar kom je misschien in aanmerking voor een andere vorm van subsidies, zoals de Brusselse “prime de formation” of de Waalse “chèques-formation”. Stuur ons gerust een bericht voor verdere informatie hieromtrent.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Download studiegids

Vind het antwoord op je vragen in onze studiegids

Onze studiegids geeft je de nodige duiding en informatie over onze opleidingen om je de juiste keuze te helpen maken.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS