Lean Six Sigma

Voor Organisaties

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die wordt ingezet om de productiviteit te verhogen, klantteveredenheid te verhogen en kosten te verlagen.

Onze dienstenOnze referenties

Voor Organisaties

Beeld u eens een organisatie in waarbij iedere afdeling een routine heeft om de inefficiënties van de werkprocessen te bespreken. En dat alle medewerkers de tools en vaardigheden hebben om deze problemen zelfstandig op te lossen. Daarnaast heeft deze ingebeelde organisatie ook medewerkers met vaardigheden om de complexere procesproblemen te onderzoeken en met data-onderbouwde aanbevelingen komen. Wat zou dat voor de bedrijfsprestaties betekenen? En voor de sfeer op de werkvloer? En voor de klanten? En voor u, het management?

Bovenstaande geschetste organisatie heeft een werkend kwaliteitssysteem. Niet een ISO-certificaat, of een afdeling verantwoordelijk voor kwaliteit, maar een, door iedereen omarmd, werkend kwaliteitssysteem. Om zo’n kwaliteitssysteem te hebben, heeft u slechts een handjevol technieken nodig, een beetje budget en afdelingshoofden met een jaar doorzettingsvermogen en genoeg motivatie.

De voordelen van deze investering zijn legio. U krijgt communicerende medewerkers die dagelijks ideeën genereren om kosten te besparen en de klant beter van dienst te zijn. Diezelfde medewerkers, en mogelijk met een paar interne specialisten, voeren vervolgens dagelijks die ideeën door, zodat de kwaliteit significant stijgt. U maakt uw afdelingshoofden verantwoordelijk om de klantprocessen in kaart te brengen en om zgn. Standard Operations Procedures te schrijven voor hun medewerkers. Uw organisatie heeft dan gestandaardiseerde en heldere werkwijzen, zodat onduidelijkheden en fouten voorkomen kunnen worden. Daarbij kunnen die standaarden weer geoptimaliseerd worden om nog efficiënter te werken. Ook nieuwe medewerkers On-boarding wordt hierdoor makkelijker.

Daarnaast creëren medewerkers een gezamenlijk doel, door iedere dag met verbeteringen bezig te zijn en erover te praten. Dit versterkt het team-gevoel en heeft men meer voor elkaar over.  Medewerkers floreren met mandaat en vaardigheden om de kleine irritaties zelf op te lossen.  Dus werken voor een organisatie met zo’n kwaliteitssysteem is gewoonweg leuker en interessanter. En voor iedereen die erg goed blijkt te zijn in het oplossen van procesproblemen, zijn er doorgroeimogelijkheden om de verbeterspecialist te worden binnen uw organisatie.

Resultaat: u heeft een goed werkende organisatie die iedere dag werkt aan het verhogen van de klanttevredenheid en het verlagen van de kosten.

Het pad naar dit kwaliteitssysteem, de eventuele risico’s en de benodigde investering komen wij graag met u bespreken.

Meer weten?

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die wordt ingezet om de productiviteit te verhogen.

Onze Diensten

Er zijn verschillende manieren om Lean Six Sigma in uw organisatie te injecteren. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Onze referenties

Sinds onze oprichting in 2002, hebben we vele open inschrijving trainingen georganiseerd. We hebben ruim 8.000 deelnemers uit alle branches getraind en honderden praktijkopdrachten voorbij zien komen. 

Naast de open inschrijvingen zijn we ook erg trots op het feit dat we groepen cursisten van diverse organisaties in-company hebben getraind. Klik hier voor onze referenties.

Lean Six Sigma in uw branche

Lean Six Sigma is een verbetermethodiek die toepasbaar is in iedere branche en organisatie. Bekijk hieronder wat Lean Six SIgma kan betekenen in uw branche. 

Contact aanvraag

  • Hidden

    Additional Data

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Van Nelleweg 1,
3044BC Rotterdam, The Netherlands

010 22 22 860
info@theleansixsigmacompany.nl

Congresstraat 26 bus 4,
2060 Antwerpen, Belgium

+32 3 808 32 78
info@theleansixsigmacompany.be

1501 Avenue Doctor Penfield,
H3G 1C6 Montreal, Quebec, Canada

+1 514 297 4507
info@theleansixsigmacompany.ca

130 Boulevard de la Liberté,
59800 Lille, France

+33 3 74 09 64 17
info@theleansixsigmacompany.fr

35 Ballards lane,
N3 1XW London, Great Britain

020 3608 3527
info@theleansixsigmacompany.co.uk

Rudnička 2,
11118 Beograd, Сервие

+381 11 244 11 11
info@theleansixsigmacompany.rs

23 Upper O’Connell Street,
D01 C3W7 Dublin, Ireland

353-1-513 6833
info@theleansixsigmacompany.ie

Via Monte Oliveto 8,
00141 Roma, Italia

+39 3774751288
info@theleansixsigmacompany.it

Calle Meléndez Valdés nº 54 Local 24,
28015 Madrid

+34 911930063
info@theleansixsigmacompany.es

02 Rue Kamel Atatürk - El Menzah VII,,
2037 Ariana

+216 71 231 010
formation@theleansixsigmacompany.com

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS