Open Inschrijving

Lean Leader training

Word de drijvende kracht achter Lean initiatieven met onze Lean Leader opleiding. Tijdens deze upgrade voor Lean Practitioners ontwikkel je diepere kennis van Lean managementtechnieken, net zoals vele complexe Lean tools en methoden. Je begint met het coachen van teamleden, stimuleert een gevoel van ownership en werkt naar een echte Lean bedrijfsafdeling toe. Deze opleiding is ISO18404- en ISO15053-gecertificeerd en wordt ook aangeboden als groepsopleiding binnen je organisatie. Meer info vind je op onze In-Company-pagina.

Overzicht

Duur

Theorie 2 dagen Praktijk 4 maanden

Vereiste voorkennis

Lean Practitioner

Locations

0 locations

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

Inleiding

Lean en leiderschap

Als je Lean echt wil toepassen, moet je begrijpen wat een team nodig heeft. Als het gaat om Lean initiatieven en het vasthouden van momentum, schieten de reguliere managementstijlen al eens tekort. Tijdens deze opleiding ontdek je hoe je mensen in Lean opleidt en teamleden aanstuurt tijdens hun Lean initiatieven. Tijdens de Lean Leader training raak je grondig vertrouwd met de geschiedenis, filosofie en best practices die Lean zo effectief maken. Met de hulp van onze Lean Experts wordt de praktische kant van de methodologie jouw gereedschapskist. Zo helpt jouw nieuwe kennis van Lean tools, Lean methodes en Lean leiderschapstechnieken jouw team om valkuilen te vermijden en consistente resultaten te behalen.

 • Uitgebreid alumni-netwerk
 • Meest complete Lean-programma
 • Individuele projectcoaching

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal aanwezig, lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5 sterren.

Lean en management op elkaar afstemmen

Omdat Lean activiteiten niet gedijen onder een gecentraliseerde leiderschapsstijl, is een Lean Leader de meest effectieve manager. Lean Managers helpen hun team om meer resultaten te behalen en bij te dragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Want met een leider die de cyclische aard van Lean niet begrijpt, zijn de resultaten minder consistent. Zonder de cyclus van constante waakzaamheid en verbetering vervallen processen terug in chaos en worden verbeteringen ongedaan gemaakt. Dat is één van de belangrijkste principes van Lean. Door een Lean Leader in te zetten om een team van Lean professionals aan te sturen zijn hun werk, initiatieven én resultaten veel effectiever en impactvoller.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Classroom

Woon je de Lean Leader training op locatie bij, dan geniet je van de interactie met je medecursisten. Deel je ideeën, leer van groepsoefeningen, bespreek en reflecteer over Lean projectideeën met je trainer vanaf dag één. Onze classrooms draaien rond interactie en de praktijkoefeningen helpen je om je eigen Lean inzichten te ontwikkelen.

Inschrijven

Virtueel

Volg onze Lean Leader training van overal ter wereld dankzij onze virtual classroom. Online interactie staat centraal tijdens onze Lean opleidingen, en we hebben ons Lean programma zo ontworpen dat alle cursisten er op een leuke manier bij betrokken worden. Zo organiseren we bijvoorbeeld een live Value Stream Mapping (VSM) sessie, waarbij je in een proces duikt en het vanaf nul opnieuw opbouwt. Of een teamoefening die aantoont waarom ‘Standard Work’ echt werkt. Hands-on ervaring die je opdoet vanuit het comfort van je huis of kantoor: niet alleen handig, maar ook erg leerzaam.

Inschrijven

Hybrid

Via onze hybrid-formule kan je beslissen of je de Lean Leader opleiding klassikaal of vanop je eigen locatie volgt. Ideaal voor deelnemers met een drukke en onvoorspelbare agenda. Met ons MyTraining™-platform ben je bovendien altijd goed voorbereid, ongeacht je keuze.

Inschrijven

Curriculum

Overzicht Lean Leader training

In vergelijking met onze Lean Practitioner training is de Lean Leader opleiding ontworpen voor professionals die de leiding willen nemen over Lean activiteiten op hun afdeling. Daarmee is het een van de meest uitgebreide Lean opleidingen die we hebben. Van het eenvoudige begrip van ‘verspilling’ tot meer complexe concepten zoals Lean bedrijfscultuur en de weg ernaartoe, deze opleiding biedt het allemaal.

 

Lean Leader training

Van een Lean Leader wordt verwacht dat hij kennis heeft van concepten zoals de 14 Managementsprincipes van Toyota, SMED, OEE en meer. Tijdens deze opleiding zorgen onze Lean Experts ervoor dat je zelfs de meest complexe concepten van de Lean methodologie begrijpt. Na afloop ben je in staat om je kennis te gebruiken om een bestaand proces te optimaliseren en te verfijnen. Je kennis helpt je om nieuwe werkgewoontes te creëren en maakt van jou een echte change agent.

Het is mogelijk om Lean tools te gebruiken in elke industrie, aangezien elk repetitief proces kan worden geoptimaliseerd. Door gebruik te maken van de tools en methodes die de methodologie aanreikt, kom je tot de oplossing voor elke uitdaging. De Lean Leader opleiding is de ideale manier om procesverbetering in jouw werkomgeving te implementeren, met een Lean Leader opleiding op ISO-niveau en een gerenommeerd certificaat. We lichten graag toe wat onze Lean Leader training specifiek te bieden heeft.

De weg naar je certificaat

Voorbereiding

Om je te helpen met de voorbereiding voor de Lean Leader training krijg je:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 26 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • Digitaal boek gericht op Lean in de praktijk
 • Mogelijkheid tot aankoop van TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot MyTraining™

Lean Leader opleidingsdagen

Jouw sessies omvatten:

 • 5 opleidingsdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw Lean Leader project

Om jouw project van succes te verzekeren omvat de Lean Leader opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • Change Management-begeleiding
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

Jouw Lean Leader certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Lean Leader-certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

Voorbereiding

Lean Leader opleidingsdagen

Jouw Lean Leader project

Certificering

CERTIFICERING

De waarde van je Lean Leader certificaat

Het succesvol afronden van een van onze Lean Leader opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op de pagina over de waarde van het certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Lean Leader certificaat

INVESTERING

Opleidingskosten

Lean Leader kosten

De kostprijs van onze Lean Leader opleiding is gebaseerd op het behalen van een compleet certificaat volgens de ISO 18404-normen. Om als Lean Leader gecertificeerd te worden volgens de ISO 18404-normen, dien je naast het theoriegedeelte een verbeterproject af te ronden. Tijdens je project word je bijgestaan door onze ervaren projectcoach.

Inschrijven

€2.295,- (excl. BTW)

Volledig Lean Leader traject

Inschrijven

€1.350,- (excl. BTW)

Alleen Theorie

Inschrijven

Return on investment

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste manier om een aankoop te rechtvaardigen. Dat geldt ook voor onze opleidingen, die hoe dan ook de verwachte resultaten leveren. Na duizenden cursisten te hebben opgeleid in de Lean Six Sigma methodologie hebben we vastgesteld dat Lean projecten de bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen, vanaf het allereerste project. Met een doorlooptijd van 2-4 maanden per project is het zelfs mogelijk om meerdere projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Als je op zoek bent naar een Lean Leader opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company opleiding.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

Lean Six Sigma-Proeverij

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartData

Startdata Lean Leader training

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik mij inschrijven en deelnemen aan een Lean Leader opleiding zonder enige voorkennis of ervaring met Lean Six Sigma?

Bij elke opleiding gaan wij ervan uit dat cursisten starten zonder enige kennis van de Lean Six Sigma methodologie. De Lean Leader opleiding begint met de basis en legt elk onderwerp uit zonder uit te gaan van eerdere ervaring. Tijdens de opleiding voer je simulaties en oefeningen uit zodat je de nodige kennis ontwikkelt. Als je ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van je opleiding, word je gecoacht en bijgestaan door een van de (Master) Black Belts van The Lean Six Sigma Company om je op weg te helpen.

Is een Lean Six Sigma opleiding relevant in deze fase van mijn loopbaan?

Lean Six Sigma is een methodologie waarmee je in elke fase van je loopbaan aan de slag kan. Deze opleiding is het ideale startpunt. Zelfs als beginner kan je werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean Six Sigma kan dienen als een aanvulling op je huidige werk, ter vervanging van een deel van je bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe fulltime carrière worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

Bieden jullie avond- of weekendopleidingen aan?

The Lean Six Sigma Company streeft ernaar haar opleidingen te organiseren tijdens de normale werkuren. Dit is een bewuste keuze om het privéleven van onze cursisten niet te verstoren en om je te laten wennen aan het idee om met Lean Six Sigma te werken tijdens de normale werkuren. Zo kan je deze gewoonte voortzetten eens de opleiding is voltooid. Er zijn echter enkele lokale uitzonderingen van toepassing. Neem contact op met de contactpersoon voor jouw regio als je vragen hebt.

Bieden jullie opleidingen aan in meerdere talen?

Meer informatie over de landen waar we momenteel actief zijn en opleidingen aanbieden kan je vinden op onze wereldkaart op theleansixsigmacompany.com

Moet ik gaan voor een Lean Practitioner- of Lean Leader opleiding?

Lean Practitioners hebben een andere rol dan Lean Leaders. Lean Practitioners voeren voortdurend Lean-initiatieven uit en betrekken stakeholders bij hun inspanningen. Lean Leaders daarentegen hebben een bredere kennis van Lean en leiden medewerkers op zodat deze zelf aan de slag kunnen met de Lean methodiek.

Kan ik subsidies aanvragen voor mijn opleiding?

Ben je zelfstandige of werk je voor een kmo? Dan kom je misschien in aanmerking voor de kmo-portefeuille. The Lean Six Sigma Company is immers geregistreerd als erkende dienstverlener bij het VLAIO. Meer informatie vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ligt de maatschappelijke zetel van jouw bedrijf in het Brussels of het Waals Gewest? Dan kan je geen beroep doen op de kmo-portefeuille, maar kom je misschien in aanmerking voor een andere vorm van subsidies, zoals de Brusselse “prime de formation” of de Waalse “chèques-formation”. Stuur ons gerust een bericht voor verdere informatie hieromtrent.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Download studiegids

Vind het antwoord op je vragen in onze studiegids

Onze studiegids geeft je de nodige duiding en informatie over onze opleidingen om je de juiste keuze te helpen maken.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS