Wat is de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een Vlaamse maatregel die je financiële steun biedt bij het aankopen van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren.
Bedrijven die investeren in opleiding kunnen een subsidie ontvangen door deze maatregel, op voorwaarde dat de aanbieder als erkend dienstverlener geregistreerd is bij de kmo-portefeuille.

Goed nieuws! The Lean Six Sigma Company is een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Onze opleidingen vallen onder het thema Bedrijfsstrategie. Als je aanvraag correct en tijdig wordt ingediend, geniet je als kleine onderneming 30% steun en als middelgrote onderneming 20% steun, met een steunplafond van 7500 euro per jaar.

Hoe werkt de kmo-portefeuille?

Via het VLAIO kan je de kmo-portefeuille makkelijk aanvragen. Eenmaal de subsidie is aangevraagd, stort je vervolgens je eigen bijdrage in jouw elektronische portefeuille. Dat bedrag wordt verder aangevuld door de Vlaamse overheid en kan je uiteindelijk gebruiken om je opleiding (exclusief btw) te betalen. Het btw-bedrag betaal je rechtstreeks aan The Lean Six Sigma Company.

 

Voor wie is de kmo-portefeuille?

Om gebruik te kunnen maken van de subsidies via de kmo-portefeuille, dien je aan de volgende vijf voorwaarden te voldoen:

  • Je onderneming is een kmo volgens de Europese kmo-definitie of je beoefent een vrij beroep.

  • Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.

  • Je onderneming is gevestigd in het Vlaams Gewest.

  • Je bent actief in de privésector, met een maximale overheidsparticipatie van 25%

  • Je onderneming heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit 

Kmo’s in oprichting, grote ondernemingen, vzw’s, tijdelijke handelsvennootschappen, verenigingen van mede-eigenaars, feitelijke verenigingen, stille handelsvennootschap en maatschappen kunnen geen beroep doen op de kmo-portefeuille.

Dubbele subsidiëring is niet toegestaan. Wanneer je al een tegemoetkoming krijgt via een andere subsidie, kan deze niet gecumuleerd worden met de kmo-portefeuille.

Is je onderneming gevestigd in het Brussels of Waals Gewest? Dan kan je geen gebruik maken van de kmo-portefeuille, maar kom je misschien wel in aanmerking voor de Brusselse ‘aide à la formation’ of Waalse ‘chèques formation’. Neem in dat geval zeker contact met ons op voor verdere informatie.

Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in?

Je hebt net je inschrijving voor je Lean Six Sigma-opleiding bij ons als dienstverlener afgerond en je wil graag gebruik maken van de kmo-portefeuille? Het is belangrijk dat je aanvraag uiterlijk 14 dagen na de aanvang van de opleiding wordt ingediend!

Onze tip: stel dit niet uit tot de laatste dag, maar start je aanvraag meteen op na inschrijving. Wie deze termijn van 14 dagen na de start van de opleiding niet respecteert, kan namelijk geen beroep meer doen op de kmo-portefeuille.

Je aanvraag dien je volledig online in via de website van de Vlaamse Overheid. Deze website biedt een overzichtelijk stappenplan om jouw kmo-portefeuille te registreren. Bij de eerste stap zoek je een geregistreerd dienstverlener. Je kan zowel op naam zoeken ‘The Lean Six Sigma Company‘ als op registratienummer. Ons registratienummer is ‘DV.O217183‘.

Nog vragen over de kmo-portefeuille?

Lukt het niet om je aanvraag in te dienen of is er iets niet duidelijk? Heb je een aanvullende vraag of opmerking? Neem dan zeker contact op en we helpen je graag verder!

  • Hidden

    Additional Data

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS