Green to Black Belt

Bent u een Green Belt? Hebt u de ambitie om projectmanager van verbetertrajecten te worden? Wil u zich hiervoor graag verder bekwamen tot Black Belt? Dan is de training ‘Green belt to Black belt’ precies wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Ambitieuze Green Belts

  U heeft al eerder bij ons een Green Belt niveau behaald en u wilt uzelf inzetbaar maken op Black Belt niveau? Dan is deze 2-daagse Green Belt to Black Belt upgrade de brug naar Black Belt certificering. Standaard brengt de 2-daagse training u op Black Belt voor de dienstverlening niveau. Een extra twee dagen (op aanvraag) brengt u desgewenst op Black Belt voor de industrie niveau. 

  De Green Belt to Black Belt training

  De upgrade bestaat voornamelijk uit het leren toepassen van statistische analyses. Hierdoor bent u nog beter in staat om de grondoorzaken van problemen te ontdekken en daarmee complexere procesproblemen op te lossen. Verder leert u tijdens de upgrade om projecten te initiëren, en uit te voeren, die een grotere financiële besparing hebben dan de Green Belt projecten. 

  Dienstverlening of industrie?
  Het verschil tussen de 2-daagse upgrade (tot dienstverlening) en de 4-daagse upgrade (tot niveau industrie) is dat tijdens de 4-daagse upgrade de statistische tools Design of Experiments en Measure System Analyses behandeld worden. Die technieken worden voornamelijk toegepast in industriële omgevingen door Black Belts. 

  Tijdens de upgrade wordt alleen de Six Sigma methodiek behandeld. U dient wel over het LEAN-gedeelte dat u eerder volgde, opnieuw examen af te leggen. Na succesvolle afronding van de upgrade, ontvangt u dan het Lean Six Sigma Black Belt certificaat.

  Green to Black Belt

  De twee- of vierdaagse upgrade naar Black Belt voor Green Belts.

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 684 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Green to Black Belt een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie

  Om de Green Belt to Black Belt upgrade te volgen, dient u in het bezit te zijn van een Lean Six Sigma Green Belt certificaat, uitgereikt door The Lean Six Sigma Company en dat niet langer dan 2 jaar geleden. Bij inschrijving dient u naar dit certificaat te verwijzen.

  Indien een eerdere certificering niet bij ons behaald werd, is deelname enkel op aanvraag. Wij toetsen het door u gevolgde lesprogramma dan tegen de leerdoelen van ons Green Belt programma. Bij een positieve beoordeling kun je – mits het volgen van een extra inhaalles tegen meerprijs – aansluiten bij de upgrade.

  De Green Belt to Black Belt upgrade is een 2-daagse upgrade voor de Black Belt voor de dienstverlening, of een 4-daagse upgrade voor de Black Belt voor de industrie. Naast een recap van een half uur wordt er tijdens deze upgrade niet meer ingegaan op de leerstof van de Green Belt opleiding, de inhoud van onze Green Belt opleiding wordt dus geacht gekend te zijn bij de start van de upgrade. Tijdens deze upgrade worden de statistische toetsen behandeld die een Black Belt moet kunnen toepassen. 

  Dag 1 en 2 - statistiek en Minitab

  Deze dagen gaan onder andere in op:

  • Beschrijvende statistiek
  • Inferentiële statistiek
  • Minitab
  • Hypothese testen
  • Statistische proces controle

  Aan het einde van de tweede dag vindt het Black Belt voor de dienstverlening examen plaats. 

  Dag 3 en 4 (industrie module)

  De laatste twee dagen gaan dieper in op:

  • Meet systeem analyse
  • Design of Experiments

  Aan het einde van de laatste dag vindt het industrie-examen plaats. 

  Praktijkopdracht

  Na theorie volgt de praktijkopdracht. Onder begeleiding van een Master Black Belt voert u deze opdracht uit met als eindresultaat een geoptimaliseerd proces volgens de Lean Six Sigma methode. Een project levert typisch tussen de €50.000 en €500.000 besparing op. 

  Lees meer over de praktijkopdracht of neem contact met ons op.

  All in prijzen exclusief BTW

  2-daagse Green Belt to Black Belt upgrade: €2.200,-
  (zonder praktijkcertifiëring: €1.200,-

  4-daagse Green Belt to Black Belt upgrade: €2.745,-
  (zonder praktijkcertifiëring: €1.745,-)

  Theorie-opleiding
  Inclusief: 

  • Cursus materiaal (USB-stick met slides, handboeken en oefenmateriaal)
  • Luncharrangement, koffie, thee en frisdrank
  • Examen
  • Theorie certificering
  • Minitab licentie trial versie

  Praktijkcertificering
  Inclusief:

  • 10 uur coaching door uw Master Black belt
  • Project templates
  • Project beoordeling door Master Black Belt 
  • Praktijkcertificering

  Exclusief:

  • Eventuele overnachtingen
  • Volledige Minitab licentie

  DE WAARDE VAN UW LEAN SIX SIGMA CERTIFICAAT

  Het succesvol afronden van een Lean Six Sigma training wordt beloond met een officieel certificaat. Maar waar ligt precies de waarde van een certificaat? In deze video leggen wij beknopt uit hoe dit werkt en wat de waarde van ons certificaat is. Wilt u meer weten? Klik hier voor het volledige verhaal.

  Startdata, locatie, trainingsdata

  Green Belt to Black Belt Dienstverlening

  10 februari 2020, Kasteel Den Brandt, Antwerpen

  10 februari 2020|11 februari 2020

  14 mei 2020, Kasteel Tivoli, Mechelen

  14 mei 2020|15 mei 2020

  Green Belt to Black belt Industrie

  10 februari 2020, Kasteel Den Brandt, Antwerpen

  10 februari 2020|11 februari 2020|2 april 2020|3 april 2020

  14 mei 2020, Kasteel Tivoli, Mechelen

  14 mei 2020|15 mei 2020|25 juni 2020|26 juni 2020

  De sessies van 25 en 26 juni worden in het Engels gegeven.

  Trainingslocaties

  ISO18404

  Competenties voor verbeterprofessionals en hun organisaties in relatie tot een Six Sigma en Lean implementatie.

  De trainingen van The Lean Six Sigma Company zijn opgebouwd op basis van de competenties omschreven in deze internationale ISO-standaard.

  Achtergrond van de ISO-standaard
  Lean Six Sigma verwierf bekendheid in de jaren ’80 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest bekende verbetermethode wereldwijd. Door het snel toegenomen aantal beoefenaars van Lean Six Sigma is in de afgelopen 40 jaar onduidelijkheid ontstaan over de kwalificaties waaraan een verbeterprofessional moet voldoen.

  Een organisatie dat bijvoorbeeld een Lean Six Sigma Black Belt vacature wilt vervullen, kan moeite hebben met het beoordelen van de capaciteiten van de ‘Black Belt’ kandidaten. Of leveranciers die claimen Lean Six Sigma toe te passen in hun organisatie, zijn niet eenduidig te evalueren door hun afnemers.

  Dit is de reden dat de ‘International Organization for Standardization’ (ISO) universele standaarden ontwikkeld heeft, vastgelegd in de ISO18404 norm. Deze norm geeft duidelijkheid over de vereiste vaardigheden van professionals en organisaties die Lean Six Sigma toepassen.

  Organisaties, opzoek naar een Lean Six Sigma verbeterprofessional, hebben vanaf nu de zekerheid dat kandidaten de juiste competenties beheersen. Mits geschoold volgens de norm. Alle trainingen van The Lean Six Sigma Company voldoen aan de ISO18404 norm.

  De ISO18404 norm hanteert 6 Lean en Lean Six Sigma niveaus voor verbeterprofessionals, zijnde:

  • Lean Practitioner

  • Lean Leader

  • Lean Expert

  • Lean Six Sigma Green Belt

  • Lean Six Sigma Black Belt

  • Lean Six Sigma Master Black Belt

  Our certification criteria are directly derived from the ISO standard. Participants who completed the course, fullfill internationally recognised and objective requirements (ISO18404), which may be expected from Lean Six Sigma professionals.

  Mischa van Aalten   /   CEO of The Lean Six Sigma Company Group

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder

  Gerelateerde Trainingen

  Andere toonde hun interesse in de volgende trainingen.