open inschrijving

Project Selectie Workshop

Ben je op zoek naar manieren om je project(en) effectiever te selecteren en uit te voeren? Wil je leren hoe je de principes van Lean Six Sigma kunt integreren met klassiek projectmanagement om duurzame verbeteringen te realiseren? Dan is onze project selectie workshop iets voor jou! Deze interactieve workshop is ontworpen om je de kennis en tools te bieden die nodig zijn om de juiste projecten te selecteren en ze vervolgens met succes uit te voeren. Aan het einde van de workshop loop je naar buiten met een concreet idee voor jouw volgende project. Gegarandeerd!

Overzicht

Programma

Interactieve sessie

Prijs

Gratis

Duur

120 minuten

Voor wie?

projectmanagers en -medewerkers

Locations

1 locations

Review

Voor organisaties

In-Company

Groepsopleidingen of coaching door onze (Master) Black Belts op maat van jouw organisatie.

Studiegids

Details opleiding

Lees meer over onze opleidingsmodules, de planning en de inhoud van de opleidingen.

Inleiding

Een antwoord op al je vragen

Tijdens onze proeverij dompelen we je onder in de wereld van continuous improvement. In kleine groepen leer je in een uur wat Lean Six Sigma is. Naast het standaardprogramma is er ruimte voor een vraag- en antwoordsessie. Onze (Master) Black Belt geeft je advies op basis van je persoonlijke (of organisatorische) doelstellingen en geeft aan welke opleidingen best bij jou passen. Ze delen projectervaringen die interessant zijn voor jouw vakgebied en geven tips om je op weg te helpen. Voor elke proeverij zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je plekje op tijd reserveren is dus de boodschap. Tot snel!

 • Interactieve Q&A-sessie
 • Gegeven door een (Master) Black Belt
 • Krijg een antwoord op al je vragen

 • Toegang tot onze MyTraining™-leeromgeving
 • ISO-gecertificeerde opleidingen
 • Internationaal aanwezig, lokaal vertegenwoordigd

Onze cursisten geven onze opleidingen een score van 4.8/5 sterren.

Waarom deelnemen aan deze workshop?

De workshop project selectie biedt hands-on oefeningen, casestudy’s en praktische inzichten van ervaren professionals. Tijdens de workshop maken we een deep dive in jouw aangedragen project(en), met als doel om na de workshop direct met je belangrijkste project van start te gaan. Of je nu een projectmanager, teamleider, kwaliteitsmanager of procesanalist bent, deze workshop zal je vaardigheden versterken en je helpen succesvolle projecten te selecteren (benefit/effort) en realiseren.

Leervarianten

Leer op jouw manier

Online (zelfstudie)

Studeer rustig van thuis en voltooi de cursus op je eigen tempo. De Yellow Belt biedt een volledige online leeromgeving, inclusief video’s, literatuur en diverse quizzen om jouw kennis na elke les te toetsen. De opleiding bevat ook een examen, maar je kiest zelf wanneer je het aflegt en als je de eerste keer niet slaagt, krijg je nog een tweede kans. De online Yellow Belt is de juiste keuze als je op je eigen tempo wil studeren en het examen wil afleggen wanneer dat jou past.

Inschrijven

Online (virtual classroom)

Combineer interactiviteit met het comfort van online leren door de Yellow Belt training in een virtuele klas te volgen. Log in, neem deel aan de virtual classroom en ga aan de slag. Je hoeft je niet te verplaatsen, maar geniet wel van de constante aanwezigheid van een coach. Heb je een vraag, dan helpt de coach je via de online classroom onmiddellijk verder.

Inschrijven

Classroom

Wil je liever op een traditionele manier kennismaken met Lean Six Sigma, dan kan je deelnemen aan onze klassikale Yellow Belt-opleiding. Samen met medecursisten en je coach bestudeer, bespreek en reflecteer je op de technieken die tijdens de Yellow Belt-opleiding worden aangeleerd. De klassikale opleiding is een goede keuze voor wie op zoek is naar veel interactie en gezamenlijke leermomenten.

Inschrijven

In-Company Yellow Belt

Terwijl de klassikale en online opties ideaal zijn voor individuele deelnemers, is de In-Company Yellow Belt-opleiding de beste en meest voordelige keuze als je een volledig team wil opleiden. Creëer gezamenlijke kennis van Lean Six Sigma binnen het team en introduceer Continuous Improvement op de werkvloer door onze coach een opleiding op jouw locatie te laten verzorgen.

Curriculum

Over onze Black Belt-opleiding

De effectiviteit van Lean Six Sigma Black Belts komt voort uit het zeldzame vermogen om iedereen te helpen tijd te besparen. Tijd is altijd schaars. Maar door processen te verfijnen, gedeelde routines te creëren en door te veranderen hoe mensen omgaan met hindernissen op het werk, kunnen Lean Six Sigma-beoefenaars ongelooflijke hoeveelheden tijd besparen. Black Belts leren hoe ze processen kunnen ontleden en heropbouwen, leren hoe ze anderen bij Continuous Improvement kunnen betrekken en hoe ze de werkstandaard voor iedereen kunnen verbeteren.

De Black Belt Industrie-opleiding is gemaakt voor professionals die Lean Six Sigma op een fulltime basis willen toepassen binnen grotere bedrijfsorganisaties en betrokken zijn bij massaproductie van goederen. De opleiding neemt zo’n drie à vier maanden in beslag en omvat o.a. een gecoacht project. Hieronder vind je een overzicht van ons programma en onze leermaterialen om je voor te bereiden op de sessies.

De weg naar je certificaat

Voorbereiding

Om je te helpen bij je voorbereiding bevat de opleiding:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 45 video’s over Lean en/of Six Sigma
 • 2 digitale boeken gericht op Lean en Lean Six Sigma in de praktijk
 • Bijhorende TPC e-learning cursussen
 • Toegang tot Mytraining™

Opleidingsdagen

Jouw sessies omvatten:

 • 10 opleidingsdagen
 • Praktijksimulaties
 • Bespreking van uitdagingen en best practices
 • Peer-to-peer-learning en -activiteiten
 • Theoretisch examen en certificering

Jouw project

Om jouw project van succes te verzekeren omvat de opleiding:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Voorgemaakte projectsjablonen
 • Projectevaluatie en begeleiding met eerste stappen
 • 5 tollgate reviews
 • Een uitgebreid overzicht van de deliverables

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee experten die je project evalueren
 • Ceremonie met je TLSSC-coach en manager
 • Officieel Black Belt-certificaat
 • Officiële registratie in onze database
 • Toegang tot de exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

Voorbereiding

Opleidingsdagen

Jouw project

Certificering

certificering

De waarde van je certificaat

Het succesvol afronden van een van onze opleidingen wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van het certificaat? Op de pagina over de waarde van jouw certificaat leggen we uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

investering

Opleidingskosten

Prijzen

De Yellow Belt-opleiding omvat verschillende leervarianten en geeft toegang tot de opleiding voor maximaal 2 jaar. Certificering en de herkansing van het examen zijn in de kosten inbegrepen.

Inschrijven

In-Company

Als je op zoek bent naar een opleiding voor een volledig team, neem dan zeker een kijkje op onze In-Company-pagina’s. Elke opleiding die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepsopleiding binnen je organisatie. Er is geen makkelijkere manier om als team aan de slag te gaan met Lean of Lean Six Sigma dan met onze In-Company-opleiding.

In-Company

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

tasting

Lean Six Sigma tasting

Learn how to utilize Lean Six Sigma and which training would be most effective for you. Attend one of our Lean tastings and get all the answers. During the tasting, our (Master) Black Belt trainers will explain the fundamentals of the methodology to you, and how to turn your ideas into results. Let us answer your questions and reveal just how much you could benefit from employing Lean.

 • Bespoke training advice for every student
 • Q&A session about the Lean Six Sigma methodology
 • Discuss project ideas with other attendees
 • Get to know our trainers
 • Available to everyone

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Master Black Belts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in!

Mis deze kans niet om je projectselectie en -uitvoering naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor onze project selectie workshop en ontdek hoe je de kracht van Lean Six Sigma kunt benutten voor duurzaam succes in je organisatie.

16 May
SQ Antwerp Tower | Antwerpen

SQ Antwerp Tower | Antwerpen

Trainingsdagen
16 May 2024

Adres
Frankrijklei 5, Antwerpen, 2000

Trainingsdagen

16 May 2024

Adres

Frankrijklei 5, Antwerpen, 2000

Extra information

Workshop van 19:00 tot 21:00, met aansluitend een hapje en een drankje.

× • Hidden

  Additional Data


 • DD slash MM slash YYYY


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen PMP en Lean Six Sigma professional?

Beide benaderingen streven naar het succesvol opleveren van projecten. Klassiek project management richt zich op het beheer van individuele projecten naar planning en budget, terwijl Lean Six Sigma zich primair richt op het optimaliseren van de uiteindelijke oplossing die het project zal opleveren.

2. Is Lean Six Sigma een filosofie van projectmanagement?

Ja, Lean Six Sigma is in de eerste plaats een filosofie voor procesverbetering, maar het biedt tevens een zeer duidelijk kader voor projectmanagement.

Lean Six Sigma is primair gericht is op procesverbetering, maar aangezien procesverbetering in veel gevallen gebeurt volgens een projectaanpak, biedt Lean Six Sigma vanzelfsprekend een heel duidelijk kader voor projectopvolging. Door tegelijk de principes van Lean Six Sigma procesverbetering toe te passen, kunnen projectmanagers hun projectbeheer optimaliseren en de kwaliteit van projectresultaten verbeteren.

3. Ik ben gecertificeerd als PMI PMP, biedt het volgen van een Lean Six Sigma-training enige meerwaarde?

Ja, het volgen van een Lean Six Sigma-training biedt zeker meerwaarde, zelfs als je al gecertificeerd bent als PMI PMP. Het kan je helpen om je procesverbeteringsvaardigheden aan te scherpen en nieuwe tools te leren die een aanvulling zijn op je huidige project management skills. Het kan ook je waarde als professional vergroten, aangezien Lean Six Sigma-werkwijzen steeds vaker worden toegepast in diverse sectoren.

4. Ik ben gecertificeerd in Prince2, biedt het volgen van een Lean Six Sigma-training enige meerwaarde?

Ja, het volgen van een Lean Six Sigma-training biedt zeker een meerwaarde, zelfs als je al gecertificeerd bent in Prince2. Het kan je helpen om je procesverbeteringsvaardigheden aan te scherpen en nieuwe tools te leren die een aanvulling zijn op je huidige project management skills. Het combineren van Prince2 en Lean Six Sigma kan je ook breder inzetbaar maken en je carrièremogelijkheden vergroten, aangezien beide benaderingen waardevolle vaardigheden bieden in verschillende aspecten van project- en procesmanagement.

5. Wat is het verschil tussen Lean en Agile Project Management?

In essentie is Lean Project Management meer gericht op het minimaliseren van verspilling in bestaande processen, terwijl Agile Project Management zich richt op het snel en flexibel inspelen op veranderende behoeften en klantprioriteiten. Het juiste framework hangt af van het type project en de specifieke doelstellingen.

Beide Lean en Agile benadrukken de waarde voor de klant. Het combineren van deze benaderingen kan helpen bij het creëren van producten of diensten die niet alleen snel worden geleverd (Agile), maar ook precies aan de behoeften van de klant voldoen (Lean).

6. Zijn Prince2 en PMI complementair aan Lean Six Sigma?

Het combineren van Prince2, PMI en Lean Six Sigma kan organisaties helpen om zowel projectmanagement als procesverbetering te integreren, wat kan resulteren in meer gestroomlijnde en efficiënte projecten en bedrijfsprocessen. Het is echter belangrijk om te beoordelen welke benaderingen het beste passen bij de specifieke behoeften en doelen van een organisatie of project.

7. Waarom zou ik kiezen voor een Lean Six Sigma-training boven een klassieke Project Management-training zoals Prince2?

Lean Six Sigma is niet beperkt tot projectmanagement; het kan worden toegepast in allerlei bedrijfsgebieden, waaronder productie, gezondheidszorg, logistiek, enzovoort. Dit geeft je de flexibiliteit om je vaardigheden in verschillende contexten te gebruiken.

Hoewel Prince2 waardevol is voor projectmanagement, biedt Lean Six Sigma een aanvullende set vaardigheden en benaderingen die gericht zijn op het verbeteren van processen en het leveren van meer waarde aan de organisatie en klanten. Het is een waardevolle aanvulling op traditionele projectmanagementtrainingen.

8. Wat zijn de voordelen van een Lean Six Sigma-training ten opzichte van een Agile-training?

Er zijn verschillende voordelen aan het volgen van een Lean Six Sigma-training in vergelijking met een Agile-training, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van een individu of organisatie.

Lean Six Sigma is bijvoorbeeld niet beperkt tot snelle iteraties om tijdens de implementatie continu klantfeedback te onvangen, maar kijkt ook breder naar de efficiëntie en de kwaliteit van de uiteindelijke totaaloplossing na ingebruikname door de klant. Het is een veelzijdige aanpak die waardevol is in verschillende bedrijfsomgevingen.

9. Komen alle projecten in aanmerking als een Lean Six Sigma-project?

Niet alle projecten zijn per definitie geschikt als Lean Six Sigma-projecten. Lean Six Sigma is met name geschikt voor projecten waarbij procesverbetering en het bereiken van meetbare resultaten van cruciaal belang zijn. Voordat een project als een Lean Six Sigma-project wordt beschouwd, moet het aan bepaalde criteria voldoen.

Hoewel niet elk project aan deze criteria voldoet, kunnen veel projecten baat hebben bij de principes van Lean Six Sigma, vooral als ze gericht zijn op het optimaliseren van de eindoplossing. Vaak staat de eindoplossing bij klassiek project management op voorhand vast (statisch proces), terwijl de Lean Six Sigma methodologie net handvaten aanreikt om de eindoplossing te optimaliseren op basis van voortschrijdend inzicht. (dynamisch proces).

10. Wat is de toegevoegde waarde van een Lean Six Sigma-benadering bovenop klassiek projectmanagement?

Een Lean Six Sigma-benadering biedt aanzienlijke toegevoegde waarde bovenop klassiek projectmanagement om verschillende redenen.

In combinatie met klassiek projectmanagement kan Lean Six Sigma de projectuitkomsten verbeteren door te zorgen voor een robuuste focus op procesverbetering en kwaliteitsbeheer. Het stelt projectmanagers en teams in staat om niet alleen projectdoelstellingen te behalen, maar ook duurzame operationele verbeteringen te realiseren tijdens de projectuitvoering die de waarde voor de organisatie na oplevering aanzienlijk verhogen en de terugverdientijd van het project aanzienlijk verlagen.

Meer informatie?

Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.

Contacteer ons

Cases / Blogs

Andere opleidingen

Vind de opleiding die het beste bij je past

Neem contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op.

 • Hidden

  Additional Data

 • DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS