open inschrijving
Ben je op zoek naar manieren om je project(en) effectiever te selecteren en uit te voeren? Wil je leren hoe je de principes van Lean Six Sigma kunt integreren met klassiek projectmanagement om duurzame verbeteringen te realiseren? Dan is onze project selectie workshop iets voor jou! Deze interactieve workshop is ontworpen om je de kennis en tools te bieden die nodig zijn om de juiste projecten te selecteren en ze vervolgens met succes uit te voeren. Aan het einde van de workshop loop je naar buiten met een concreet idee voor jouw volgende project. Gegarandeerd!
Programma
Interactieve sessie
Prijs
Gratis
Duur
120 minuten
Voor wie?
projectmanagers en -medewerkers
Format
Locations
Review
De workshop project selectie biedt hands-on oefeningen, casestudy’s en praktische inzichten van ervaren professionals. Tijdens de workshop maken we een deep dive in jouw aangedragen project(en), met als doel om na de workshop direct met je belangrijkste project van start te gaan. Of je nu een projectmanager, teamleider, kwaliteitsmanager of procesanalist bent, deze workshop zal je vaardigheden versterken en je helpen succesvolle projecten te selecteren (benefit/effort) en realiseren.
Inschrijven
Mis deze kans niet om je projectselectie en -uitvoering naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor onze project selectie workshop en ontdek hoe je de kracht van Lean Six Sigma kunt benutten voor duurzaam succes in je organisatie.
FAQ
Beide benaderingen streven naar het succesvol opleveren van projecten. Klassiek project management richt zich op het beheer van individuele projecten naar planning en budget, terwijl Lean Six Sigma zich primair richt op het optimaliseren van de uiteindelijke oplossing die het project zal opleveren.
Ja, Lean Six Sigma is in de eerste plaats een filosofie voor procesverbetering, maar het biedt tevens een zeer duidelijk kader voor projectmanagement.
Lean Six Sigma is primair gericht is op procesverbetering, maar aangezien procesverbetering in veel gevallen gebeurt volgens een projectaanpak, biedt Lean Six Sigma vanzelfsprekend een heel duidelijk kader voor projectopvolging. Door tegelijk de principes van Lean Six Sigma procesverbetering toe te passen, kunnen projectmanagers hun projectbeheer optimaliseren en de kwaliteit van projectresultaten verbeteren.
Ja, het volgen van een Lean Six Sigma-training biedt zeker meerwaarde, zelfs als je al gecertificeerd bent als PMI PMP. Het kan je helpen om je procesverbeteringsvaardigheden aan te scherpen en nieuwe tools te leren die een aanvulling zijn op je huidige project management skills. Het kan ook je waarde als professional vergroten, aangezien Lean Six Sigma-werkwijzen steeds vaker worden toegepast in diverse sectoren.
Ja, het volgen van een Lean Six Sigma-training biedt zeker een meerwaarde, zelfs als je al gecertificeerd bent in Prince2. Het kan je helpen om je procesverbeteringsvaardigheden aan te scherpen en nieuwe tools te leren die een aanvulling zijn op je huidige project management skills. Het combineren van Prince2 en Lean Six Sigma kan je ook breder inzetbaar maken en je carrièremogelijkheden vergroten, aangezien beide benaderingen waardevolle vaardigheden bieden in verschillende aspecten van project- en procesmanagement.
In essentie is Lean Project Management meer gericht op het minimaliseren van verspilling in bestaande processen, terwijl Agile Project Management zich richt op het snel en flexibel inspelen op veranderende behoeften en klantprioriteiten. Het juiste framework hangt af van het type project en de specifieke doelstellingen.
Beide Lean en Agile benadrukken de waarde voor de klant. Het combineren van deze benaderingen kan helpen bij het creëren van producten of diensten die niet alleen snel worden geleverd (Agile), maar ook precies aan de behoeften van de klant voldoen (Lean).
Het combineren van Prince2, PMI en Lean Six Sigma kan organisaties helpen om zowel projectmanagement als procesverbetering te integreren, wat kan resulteren in meer gestroomlijnde en efficiënte projecten en bedrijfsprocessen. Het is echter belangrijk om te beoordelen welke benaderingen het beste passen bij de specifieke behoeften en doelen van een organisatie of project.
Lean Six Sigma is niet beperkt tot projectmanagement; het kan worden toegepast in allerlei bedrijfsgebieden, waaronder productie, gezondheidszorg, logistiek, enzovoort. Dit geeft je de flexibiliteit om je vaardigheden in verschillende contexten te gebruiken.
Hoewel Prince2 waardevol is voor projectmanagement, biedt Lean Six Sigma een aanvullende set vaardigheden en benaderingen die gericht zijn op het verbeteren van processen en het leveren van meer waarde aan de organisatie en klanten. Het is een waardevolle aanvulling op traditionele projectmanagementtrainingen.
Er zijn verschillende voordelen aan het volgen van een Lean Six Sigma-training in vergelijking met een Agile-training, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van een individu of organisatie.
Lean Six Sigma is bijvoorbeeld niet beperkt tot snelle iteraties om tijdens de implementatie continu klantfeedback te onvangen, maar kijkt ook breder naar de efficiëntie en de kwaliteit van de uiteindelijke totaaloplossing na ingebruikname door de klant. Het is een veelzijdige aanpak die waardevol is in verschillende bedrijfsomgevingen.
Niet alle projecten zijn per definitie geschikt als Lean Six Sigma-projecten. Lean Six Sigma is met name geschikt voor projecten waarbij procesverbetering en het bereiken van meetbare resultaten van cruciaal belang zijn. Voordat een project als een Lean Six Sigma-project wordt beschouwd, moet het aan bepaalde criteria voldoen.
Hoewel niet elk project aan deze criteria voldoet, kunnen veel projecten baat hebben bij de principes van Lean Six Sigma, vooral als ze gericht zijn op het optimaliseren van de eindoplossing. Vaak staat de eindoplossing bij klassiek project management op voorhand vast (statisch proces), terwijl de Lean Six Sigma methodologie net handvaten aanreikt om de eindoplossing te optimaliseren op basis van voortschrijdend inzicht. (dynamisch proces).
Een Lean Six Sigma-benadering biedt aanzienlijke toegevoegde waarde bovenop klassiek projectmanagement om verschillende redenen.
In combinatie met klassiek projectmanagement kan Lean Six Sigma de projectuitkomsten verbeteren door te zorgen voor een robuuste focus op procesverbetering en kwaliteitsbeheer. Het stelt projectmanagers en teams in staat om niet alleen projectdoelstellingen te behalen, maar ook duurzame operationele verbeteringen te realiseren tijdens de projectuitvoering die de waarde voor de organisatie na oplevering aanzienlijk verhogen en de terugverdientijd van het project aanzienlijk verlagen.
Misschien twijfel je nog over welke opleiding voor jou de juiste keuze is en of je moet kiezen voor Lean of Lean Six Sigma? We helpen je met al je vragen, op deze manier kan je altijd de juiste keuze maken.
Neem contact op
Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.
DOWNLOAD STUDIEGIDS