Lean Thinking

Wil u snel aan de slag met proces verbeteren in de eigen werkomgeving? Gaat u ervoor om processen in kaart te leren brengen en te optimaliseren? Wil u de Lean Management principes gebruiken om verspillingen in uw werk te herkennen en aan te pakken? Dan is de Lean Thinking training preciés wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Verspillingen zien en oplossen

  Lean thinking training? Lean is de methodiek om ervoor te zorgen dat diensten en producten snel geleverd kunnen worden. De methodiek focust zich op het reduceren van handelingen die geen waarde toevoegen voor de klant (verspillingen). Een Lean professional is een procesverbeteraar die de Lean filosofie naleeft en de verbetertools in de praktijk kan toepassen. Een goede Lean professional kan ook collega’s mobiliseren om processen te verbeteren. 

  De Lean Thinking training

  De Lean Thinking training is de training om de Lean principes te leren toepassen in de praktijk. De training is opgebouwd rondom 2 hoofdonderwerpen en een simulatie. De hoofdonderwerpen zijn de 7 verspillingen en de 5 stappen van Womack. Verder loopt er een simulatie door de training om het geleerde direct toe te passen in de praktijk. 

  Na de 2-daagse training bent u direct in staat om de Lean principes toe te passen in uw werkomgeving. Tijdens de training leert u verspillingen herkennen en krijgt u een roadmap om gericht processen te optimaliseren.

  U gaat versteld staan van de hoeveelheid verbeterpotentie die u gaat herkennen en ook daadwerkelijk kan aanpakken. 

  Lean Thinking

  De tweedaagse Lean-opleiding voor de beginnende verbeteraars

  Lean Thinking,
  prijzen op aanvraag
  (Enkel beschikbaar via in-company)

  Studiegids downloaden
  Op basis van 1624 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Lean Thinking een score van 9.0 uit 10.

  Praktische Informatie

  Hieronder vindt u praktische informatie over de Lean Thinking training. In de studiegids vindt u aanvullende informatie zoals een gedetailleerd overzicht van de training, voorbereiding, doelgroep. 

  De Lean Thinking is een 2-daagse bewustwordingstraining. We behandelen de 7 verspillingen, de 5 stappen van Womack en de belangrijkste verbetertechnieken. Als rode draad door de training loopt een praktijksimulatie. De Lean technieken welke u leert tijdens de training, past u ook direct toe in de simulatie. Hierdoor beklijft de materie een stuk beter en kunt ook direct na de training van start met Lean. 

  Deel 1 - Achtergrond en Roadmap

  De eerste module staat in het thema van 2 hoofdonderwerpen. De filosofie en achtergrond van Lean en de Lean roadmap. 

  Dag 2 - Technieken en examen

  Lean bestaat uit vele verbetertechnieken en hulpmiddelen. De belangrijkste komen de tweede module aanbod. 

  De training wordt alleen in-company georganiseerd. Neem contact met ons op voor vragen over de training.

  Een programma op maat

  In-company

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

  Meer informatieHulp nodig?