Yellow Belt

 • Slechts 129,- inclusief BTW

 • Ruim 10.000 cursisten online opgeleid

 • Wetenschappelijk ontwikkelde online content

 • Leer hoe Lean Six Sigma in de praktijk werkt

Lean Six Sigma essentials

De wereld om ons heen verandert continu. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat heeft een grote impact op onze kwaliteitsbeleving en klantverwachtingen. Charles Darwin zei 150 jaar geleden al dat het ‘aanpassingsvermogen’ de sleutel is om te overleven. Hij doelde op diersoorten, maar dit geldt evengoed voor organisaties vandaag. Flexibele, slanke organisaties die hoge kwaliteit leveren hebben de grootste kans op overleven, het aantrekken van de juiste mensen en (internationale) groei.

De noodzaak van ‘continu aanpassen’ is voor organisaties gelijk aan de noodzaak om continu te verbeteren. Dit vraagt om een verbetermentaliteit bij de medewerkers, ondersteund met een gestructureerde aanpak en een langetermijnplan. Anders loop je het risico dat deze verbeterinitiatieven eindigen in brandjes blussen. Lean Six Sigma biedt zowel de structuur, als de visie voor de langetermijn. De Yellow Belt – Online is het ideale startpunt om  de wereld van Lean Six Sigma te ontdekken.

Yellow Belt – Online

Lean Six Sigma is een bewezen methodologie met een stap-voor-stap en data-driven verbeteraanpak. Tijdens deze opleiding leer je in tien lessen, die in totaal ongeveer 4 uur duren, hoe Lean Six Sigma in de praktijk wordt toegepast. We leggen de belangrijkste Lean Six Sigma onderwerpen uit via video, tekst, quizvragen en praktijkvoorbeelden. De opleiding wordt afgesloten met een examen bestaande uit vijftien multiple-choicevragen.

Als gecertificeerde Yellow Belt ben je in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan Lean Six Sigma-verbeterinitiatieven en je leert een aantal praktische verbetertechnieken om ook jouw persoonlijke productiviteit te verhogen. Wil je na deze opleiding nog meer bijleren over Lean Six Sigma? Weet dan dat de Yellow Belt de ideale voorbereiding is om vervolgens een Green of Black Belt-opleiding aan te vatten.

Yellow Belt

De basisopleiding om de Lean Six Sigma-methodiek te ontdekken

Yellow Belt
Online: €129,-
(beschikbaar in Nederlands, Engels en Spaans | prijs incl. btw)

Studiegids downloadenYellow Belt - Online
 • De opleiding werd ontwikkeld door ervaren Lean Six Sigma Master Black Belts.

 • Iedere les bestaat uit verschillende video’s, tekstfragmenten en quizvragen.

 • Vanaf het moment van aankoop heb je 2 jaar toegang tot de training.

 • De opleiding is volledig online en kan ook mobiel of via tablet gevolgd worden.

 • Je sluit de opleiding af met de Yellow Belt-certificering (max. 2 herexamens).

 • Het certificaat is internationaal erkend (uitgegeven door The Lean Six Sigma Company).

Deze opleiding neemt ongeveer 4 uur in beslag en is verdeeld over tien lessen en een examen.

 • Je sluit elke les af met een korte quiz.

 • Na elke quiz, kan je aan een nieuwe les beginnen.

 • Er is geen tijdslimiet verbonden aan de lessen.

 • Je kan op elk moment pauzeren en later de les hervatten.

 • De opleiding is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans.

Ongeacht de taal bevat de opleiding wel telkens Engelstalig vakjargon. We hebben ervoor gekozen deze termen niet te vertalen omdat dit jargon internationaal geaccepteerd is. Vanzelfsprekend worden deze termen toegelicht tijdens de lessen.

Ontdek onze vergelijkbare opleidingen

Met onderstaande opleidingen bouw je verder op Yellow Belt.

Lean Thinking

De tweedaagse Lean-opleiding voor de beginnende verbeteraars

Wil u snel aan de slag met proces verbeteren in de eigen werkomgeving? Gaat u ervoor om processen in kaart te leren brengen en te optimaliseren? Wil u de Lean Management principes gebruiken om verspillingen in uw werk te herkennen en aan te pakken? Dan is de Lean Thinking training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Lean Practitioner old

De driedaagse Lean-opleiding voor professionele verbeteraars

Staat u achter het principe van continu verbeteren? Wil u de drijvende kracht zijn achter verandering? Gelooft u dat Lean Managementfilosofie u hiervoor de nodige handvatten zal geven? Dan is de Lean Practitioner training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Green Belt OLD

De zesdaagse Lean Six Sigma-opleiding voor deeltijdse verbeteraars

Bent u ambitieus, stelt u hoge eisen aan kwaliteit? Bent u in staat om een afdeling te mobiliseren? Wil u met procesverbeteren aan de gang naast uw werk? Dan is de Green Belt training preciés wat u zoekt!

Meer informatie

Een programma op maat

In-company

Lean Six Sigma staat vooral bekend als een projectmatige verbeterstructuur, maar het is veel breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, bijhorende tools, etc. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op verschillende bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

Afhankelijk van de ambitie van de organisatie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek en er bestaat geen vaste blauwdruk voor een succesvolle implementatie. Daarom ontwikkelt The Lean Six Sigma Company samen met de klant een plan van aanpak afgestemd op de noden en wensen van de organisatie.

Meer informatieHulp nodig?