Virtual Learning

Het traject van Virtual Learning

Het Virtual Learning-traject is letterlijk het beste van beide werelden. In die zin dat we het programma aanhouden zoals bij een classroom-opleiding met geplande sessies, alleen wordt de opleiding gegeven in een virtuele klas. Je kan de opleiding dus volgen bij jou thuis, van op het werk of eender waar jij het wil. Door het gebruik van een interactief leerplatform met break-out rooms (Microsoft Teams) en een aanvullend online whiteboard (Miro) garanderen we dezelfde interactie als in de fysieke klas. Je kan de coach dus vragen stellen, ervaringen uitwisselen met de groep of netwerken met de andere deelnemers.

Onze Virtuele Tools

Tijdens deze virtuele opleidingen maken we gebruik van verschillende web based applicaties (Minitab enkel bij Black Belt-opleiding). Dit wil zeggen dat deze tools niet geïnstalleerd moeten worden om te kunnen gebruiken. Voor aanvang van de opleiding bezorgen we de nodige links om een account aan te maken. Op deze manier kan je als deelnemer al even inloggen op voorhand om een beeld te vormen van de tools die je zal gebruiken.

Technische vereisten

Onze virtual classroom brengt tal van voordelen met zich mee: geen verplaatsing, gemakkelijker te combineren met een drukke agenda of het comfort van de deelnemer zijn of haar thuisomgeving. Natuurlijk liggen hierdoor ook enkele uitdagingen met betrekking tot het gebruik van een virtual classroom bij de deelnemers en hun thuiskantoor. Controleer daarom zeker de volgende zaken voordat de opleiding aanvangt:

  • Goede en stabiele internetverbinding voor kwalitatieve video streaming

  • Beheerdersrechten om micro en camera te configureren in web based apps

  • Extra internetbrowser als back-up browser, bij voorkeur Google Chrome

  • Sluit – indien van toepassing – ook op voorhand oplader(s) van toestellen aan

Tip! (in het bijzonder voor de Black Belt-opleiding)Twee schermen of toestellen (bv. extra laptop) beschikbaar hebben, maakt het extra gemakkelijk om tussen de verschillende tools te navigeren.

Bekijk de verschillende opleidingsdata

Ontdek ook onze andere opleidingsvormen

Classroom Learning

Interactie als uitgangspunt

Meer informatie

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS