Lien Vermeulen

Lien Vermeulen

Lean Six Sigma Black Belt

Lien Vermeulen, coach bij ons sinds 2019 en een ware levensgenieter, is haar hele leven al grote fan van nieuwe manieren om processen te optimaliseren. Naast haar drukke dagen als kersverse mama en docent aan de Arteveldehogeschool, geeft zij met veel passie en energie Lean-opleidingen! The Lean Six Sigma Company vervoegen was voor haar dan ook een logische stap in haar carrière.

Welke ervaring heb je en welk pad heb je afgelegd voor je een nieuwe uitdaging aanging bij The Lean Six Sigma Company?

“Eigenlijk heb ik altijd al een interesse gehad in processen, dankzij mijn vader die zijn eigen productiebedrijf uit de grond gestampt heeft. Al van jongs af aan was ik bij alle stappen betrokken en kon ik mee uitzoeken hoe een proces steeds verbeterd wordt.

Na mijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen heb ik een jaar in projectmanagement gewerkt, en daarna al vrij snel de stap gezet om economische vakken te doceren aan de Arteveldehogeschool. In het kader van een postgraduaat in samenwerking met The Lean Six Sigma Company (TLSSC) heb ik een Black Belt-opleiding gevolgd in Antwerpen, en toen ik gecertificeerd was ging ik volledige Black Belt-projecten coachen. Het jaar daarop werd ik coördinator van het postgraduaat en zorgde zo mee voor een verbinding tussen TLSSC en de Arteveldehogeschool.”

Wat is jouw rol bij TLSSC en hoe ziet je typische werkdag eruit? Wat zijn je verantwoordelijkheden?

“Ik ben Lean Six Sigma Black Belt-coach. Momenteel focus ik vooral op het geven van Lean-opleiding en het coachen van Lean Practitioners. Daarnaast geef ik les aan de Arteveldehogeschool, ben ik afhandelend coördinator van het postgraduaat en coach ik ook Black Belt-cursisten van Arteveldehogeschool. Mijn dagen zijn dus een mooie mix. Op een doordeweekse dag bestaat mijn agenda uit lesgeven, coachen en vergaderen.”

Waarom heb je voor TLSSC gekozen? Wat wil je graag bereiken met je job en wat zou je graag willen bereiken voor je klanten?

“Het was Frederik (Managing Partner) die me gevraagd heeft om coach te worden bij TLSSC, hij kende me al omdat ik het postgraduaat aan de Arteveldehogeschool coördineerde. Ik vertrok toen net naar Zuid-Amerika om zes maanden te backpacken, en ik ben begonnen toen ik terugkwam. Dankzij de ervaring die ik al had opgedaan door het postgraduaat te coördineren en Black Belt-projecten te coachen, sloot het mooi aan bij wat ik deed. Het gaf wel een nieuwe invalshoek aan mijn ervaring, omdat het toch anders is om zo’n opleiding te geven dan om voor een aula vol studenten te staan. Dit was voor mij een extra stap die erbij kwam, een nieuw hoofdstuk. Ik vind het enorm fijn om met verschillende bedrijven en sectoren in contact te komen, van bouwbedrijven tot ziekenhuizen.

Voor mij is het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn, we bekijken altijd eerst wat zij willen bereiken. Het leukste is wanneer de opleiding voor hen een echte eyeopener is, en zij goede resultaten boeken binnen hun organisatie. Ik wil bovendien het verhaal zo brengen dat mensen erover reflecteren en zien dat Lean Six Sigma op allerlei zaken toegepast kan worden.”

“Sinds ik mama ben geworden, heeft het begrip ‘efficiëntie’ een extra dimensie gekregen. Ik hou ervan wanneer ik een ganse dag “flow” in mijn routine heb mogen ervaren.”

Kan je een grappig verhaal of een herinnering delen die je koestert van je tijd bij TLSSC? Wat zal je niet snel vergeten?

“Er is wel een bijzonder moment dat me altijd is bijgebleven.  In het jaar 2019 heb ik met twee vrouwelijke collega’s die op het kantoor werkten een Squiggle-opleiding gevolgd georganiseerd door TLSSC Nederland. Die manier van werken focust op een tekenstijl toegepast op flip charts, een sterke visualisatietechniek die helpt om je verhaal op te bouwen. Twee dagen lang deden we niets dan tekenen op een creatieve locatie, en ’s avonds verbleven we in een mooi hotel en konden we de buurt verkennen. Voor mij als coach was dit een heel leuk moment om te connecteren.”

Verder gingen we toen ik net bij TLSSC begon zeilen met het nieuwe team. Daarbij kreeg elk teamlid zijn eigen rol op de boot en Frederik (Managing Partner) was onze stuurman. Eén keer per jaar doen we tijdens een teamdag een grote activiteit samen!”

Wie ben jij na de werkuren, wat zijn je passies naast TLSSC?

“Ik zit momenteel in een drukke periode in mijn leven, met een dochtertje van negen maanden oud en een huis dat ik samen met mijn partner aan het verbouwen ben. Verder heb ik een enorme interesse in reizen en andere culturen. Zo heb ik met mijn partner ook een passie voor bergbeklimmen ontdekt. In de bergen voel ik me vrij. Verder ga je eigenlijk op een zo efficiënt mogelijke manier rondtrekken met enkel het materiaal dat je écht nodig hebt. Dus dat sluit ook weer mooi aan bij Lean! En wanneer mijn schema het toelaat, bak ik ook mijn eigen keramiek. Heel gezellig vind ik het om lekker eten te serveren in zelfgemaakte kommetjes. Ik haal alles uit het leven en leer altijd graag nieuwe dingen kennen.”

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Lien Vermeulen.