Willem-Jozef Van Goethem

Willem-Jozef Van Goethem

Lean Six Sigma Master Black Belt

Het curriculum van Willem-Jozef
Als Luchtvaart en Ruimtevaart Ingenieur ligt mijn achtergrond voornamelijk in de luchtvaartlogistiek, een kapitaalintensieve industrie met beruchte lage winstmarges waar de Lean Six Sigma methode zeer toepasbaar op is. Als dusdanig heb ik verschillende verbeteringsprojecten voor zowel Kenya Airways als United Nations Humanitarian Air Service geleid, met als doelstellingen de operationele kosten te verminderen en de ervaring van de passagiers te verbeteren.

Na deze projecten heb ik besloten om de Lean Six Sigma Black Belt opleiding te volgen en tijdens deze training werkte ik bij Kenya Airways om het bagageverbindingsproces te verbeteren. De succesvolle Lean Six Sigma implementatie van het project leidde tot 65% reductie van vluchtvertragingen ten gevolge van connecterende bagage tussen vliegtuigen.

Na mijn Lean Six Sigma certificatie heb ik vervolgens systematisch de Lean Six Sigma-methode toegepast op verschillende projecten. Zo ook het verbeteren van de humanitaire logistiek tijdens de Emergency Response na de orkaan Matthew in Haiti in oktober 2016. Met behulp van praktische Lean methodieken verbeterde het team de efficiëntie van het helikoptertransport met 40% in termen van de getransporteerde tonnage per dag per helikopter.

Me & The Lean Six Sigma Company
Samen met The Lean Six Sigma Company waarmee ik sinds 2017 samenwerk, train en coach ik professionals om hen de Lean Six Sigma technieken aan te leren. Zij zijn daarna in staat om zelfstandig hun bedrijfsprocessen continu en systematisch te verbeteren.

Iedere dag en gedurende elk coachingsproject en elke trainingssessie geniet ik het meest van de glimlach van de deelnemers wanneer ze de Lean Six Sigma methodes effectief toepassen op hun dagdagelijkse werkzaamheden.

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Willem-Jozef Van Goethem.