Willem-Jozef Van Goethem

Willem-Jozef Van Goethem

Lean Six Sigma Master Black Belt

Als lucht- en ruimtevaartingenieur ligt mijn achtergrond voornamelijk in de luchtvaartlogistiek, een kapitaalintensieve industrie met beruchte lage winstmarges waar de Lean Six Sigma-methode zeer toepasbaar is. Als dusdanig heb ik verschillende verbeteringsprojecten voor zowel Kenya Airways als United Nations Humanitarian Air Service geleid, met als doelstellingen de operationele kosten te verminderen en de ervaring van de passagiers te verbeteren.

Na deze projecten heb ik besloten om de Lean Six Sigma Black Belt opleiding te volgen en tijdens deze training werkte ik bij Kenya Airways om het bagageverbindingsproces te verbeteren. De succesvolle Lean Six Sigma implementatie van het project leidde tot 65% reductie van vluchtvertragingen ten gevolge van connecterende bagage tussen vliegtuigen.

Na mijn Lean Six Sigma certificatie heb ik vervolgens systematisch de Lean Six Sigma-methode toegepast op verschillende projecten. Zo ook het verbeteren van de humanitaire logistiek tijdens de Emergency Response na de orkaan Matthew in Haïti in oktober 2016. Met behulp van praktische Lean methodieken verbeterde het team de efficiëntie van het helikoptertransport met 40% in termen van de getransporteerde tonnage per dag per helikopter.

Sinds 2017 werk ik voor The Lean Six Sigma Company, waar ik professionals train en coach om hen de Lean Six Sigma-technieken aan te leren. Belangrijk daarbij is dat zij nadien in staat zijn om zelfstandig hun bedrijfsprocessen continu en systematisch te verbeteren. Iedere dag, bij elke trainingssessie of elk coachingproject, geniet ik het meest van de glimlach van de deelnemers wanneer ze de Lean Six Sigma-methodes effectief toepassen op hun dagdagelijkse werkzaamheden.

Laatste berichten

Lees de laatste blog berichten van Willem-Jozef Van Goethem.

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS