Master Black Belt

Wordt het uw verantwoordelijkheid om de Lean Six Sigma werkwijze te verspreiden en te verankeren binnen uw organisatie? Hebt u ruim 3-5 jaar werkervaring als Black Belt? Bent u de coach van de Lean Six Sigma specialisten? Dan is het Master Black Belt traject preciés wat u zoekt!

Meer op deze pagina:

  Voor de zeer ervaren Black Belts

  Een Lean Six Sigma implementatie heeft een kartrekker of programma manager nodig. Dit is de rol die weggelegd is voor de Master Black Belt. Master Black Belts zijn zeer ervaren Black Belts die zelf al bijzonder veel projecten hebben uitgevoerd als Black Belt op verschillende afdelingen en vaak ook in meerdere landen. Een Master Black Belt traint de Lean Six Sigma Green Belts en Black Belts die op hun beurt project oppakken. Als kartrekker vertaalt de Master Black Belt de ambities van het bestuur naar concrete projecten. Ook rapporteert de Master Black Belt terug aan het bestuur wat de resultaten zijn en waar de Green Belts en Black Belts tegenaan lopen. De Master Black Belt training zorgt ervoor dat u deze methodiek volledig beheerst.

  Een organisatie die Lean Six Sigma volledig implementeert, heeft daarom een Master Black Belt nodig. Master Black Belt is een senior functie, waarbij vooral veel Lean Six Sigma ervaring belangrijk is. Verder moet de Master Black Belt in staat zijn om zaken voor elkaar te krijgen op bestuurlijk niveau. 

  Het Master Black Belt traject – Master Black Belt training

  Om Master Black Belt te worden dient u minimaal 3 jaar ervaring te hebben als Black Belt. Het traject om tot Master Black Belt te certificeren is maatwerk, maar het komt kort neer op het aantonen van een aantal competenties en vaardigheden. Zo moet u aantonen in staat te zijn om Green Belts en Black Belts te trainen. Verder wordt beoordeeld of u genoeg ervaring heeft in meerdere omgevingen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal u aanvullende Black Belt projecten moeten zoeken om de ontbrekende ervaring aan te vullen. Tot slot dient u een essay te schrijven over Lean Six Sigma, met name over uw visie op implementeren. 

  Na goedkeuring door de Master Black Belts van The Lean Six Sigma Company, kunt u het theorie-examen afleggen. Als u deze met succes afrondt, dan bent u officieel Master Black Belt gecertificeerd.

  Master Black Belt

  Een intensief traject voor zeer ervaren Black Belts

  Studiegids aanvragen
  Op basis van 23 beoordelingen krijgt The Lean Six Sigma Company met de dienst Master Black Belt een score van 9 uit 10.

  Praktische Informatie Master Black Belt training

  Het is goed om te weten dat een Master Black Belt traject ruim een jaar tot twee jaar kan duren, afhankelijk van uw voortraject. Verder dient u genoeg beschikking te hebben tot opdrachten en kan u met het bestuur van uw organisatie samenzitten om een implementatie vorm te geven. Als u aan deze randvoorwaarden voldoet, dan kunt u ons bellen om een afspraak in te plannen. Een Master Black Belt zal dan eerste telefonisch contact met u opnemen en een aantal vragen stellen. Daarna volgt een intake gesprek en gaat uw traject van start.

  Master Black Belt worden is een maatwerk traject waarbij een aantal onderdelen verplicht zijn om aan te tonen. Het traject wordt afgesloten met een theoretisch examen. 

  Ervaring 1 - Projecten

  Om tot Master Black Belt te certificeren moet u minimaal 3 jaar ervaring hebben als Black Belt. Daarbij geldt als vuistregel dat u 7 tot 10 Black Belt projecten succesvol voltooid heeft. de Master Black Belts van The Lean Six Sigma Company zullen u om bewijs vragen en testen uw ervaring tijdens een interview.

  Mocht blijken dat u meer ervaring nodig heeft, dan wordt er een plan opgesteld om deze ervaring op te kunnen doen. 

  Ervaring 2 - trainen

  Een Master Black Belt traint de Green Belts en Black Belts intern. Deze ervaring kunt u opdoen in samenwerking met The Lean Six Sigma Company. Hoeveel trainingservaring nodig is, is geheel afhankelijk van de didactische vaardigheden van de Master Black Belt in opleiding. De praktijk wijst uit dat 4 volledig verzorgde trainingen voldoende is.

  Ervaring 3 - implementeren

  Een Master Black Belt is programma manager van de implementatie. Gedurende het traject moet u aantonen dat u met het bestuur kunt samenwerken om de implementatie succesvol te laten zijn. Uiteindelijk vragen wij u ook een essay te schrijven over implementeren.  

  Ervaring 4 - Examen

  Als u de eerste 3 ervaringen heeft aangetoond, dan volgt het theorie examen. Dit is een gesloten boek examen met ruim 100 vragen. U krijgt 2,5 uur om dit examen af te ronden. Bij succesvolle afronding van het theorie examen, wordt u gecertificeerd tot Master Black Belt. 

  Het Master Black Belt traject is maatwerk. Na intake zal er een offerte worden opgemaakt. 

  Studiegids aanvragen

  Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering. 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  In-company.

  Lean Six Sigma in uw bedrijf

  Lean Six Sigma staat vooral bekend als projectmatige verbeterstructuur, maar Lean Six Sigma is breder dan dat. Lean Six Sigma is een rotsvaste filosofie, een organisatie, een verbeterstructuur én tools. Vanuit dit perspectief is Lean Six Sigma het antwoord op een aantal bedrijfskundige vraagstukken met betrekking tot competitiviteit, kostenreductie en klanttevredenheid.

  Afhankelijk van uw ambitie is Lean Six Sigma in fases te implementeren. Iedere organisatie is uniek. Er bestaat daarom geen implementatie blauwdruk voor iedere organisatie. Samen met u ontwikkelt The Lean Six Sigma Company een plan van aanpak afgestemd op uw organisatie.

  Contact opnemenLees verder