Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een methodologie voor procesverbetering die via continuous improvement de snelheid en kwaliteit van processen verhoogt met als doel om zo nauwkeurig mogelijk te leveren wat de klant wilt en wanneer hij dat wilt, tegen de laagst mogelijke operationele kosten en met de hoogst mogelijke flexibiliteit.

Six Sigma wordt vaak in één adem genoemd met Lean. Oorspronkelijk werden Lean en Six Sigma gezien als twee verschillende methodes voor procesverbetering. Inmiddels zijn vriend en vijand het er echter over eens dat Lean en Six Sigma complementair zijn aan elkaar.

Snelheid en flow zijn duidelijke Lean elementen, terwijl kwaliteit, variatie en defecten onder Six Sigma vallen. Lean Six Sigma is een geavanceerde methodologie die de krachten en voordelen van zowel Lean als Six Sigma bundelt. Terwijl Lean zich concentreert op het versnellen en stroomlijnen van processen om verspilling te minimaliseren, is Six Sigma gericht op het elimineren van defecten en het verbeteren van de kwaliteit. De synergie van deze twee benaderingen leidt tot een krachtige strategie die het mogelijk maakt voor organisaties om hun operationele prestaties aanzienlijk te verbeteren.

Door de snelheid en efficiëntie van Lean te combineren met het streven naar precisie en nauwkeurigheid van Six Sigma, kunnen bedrijven de klanttevredenheid verhogen, hun kosten verlagen en de algehele productiviteit verhogen. De integratie van Lean en Six Sigma heeft geleid tot talloze succesverhalen in verschillende industrieën, waarbij bedrijven erin slagen om zowel hun kwaliteit als hun reactiesnelheid op klantvragen te verbeteren.

 

 

Lees er meer over:

 

Kennismaken met Lean Six Sigma:
Maak op een laagdrempelige kennis met Lean Six Sigma via onze vrijblijvende kennismakingssessie of online White Belt.

 

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie

  • Hidden

    Additional Data

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Trainingen waar 'Lean Six Sigma' onderdeel is van het programma

Wilt u meer weten over Lean Six Sigma? Bezoek de product pagina's van de volgende trainingen...

Kom meer te weten via onze digitale studiegids: een uitgebreid overzicht van al onze opleidingen.

DOWNLOAD STUDIEGIDS